Overleg:Michelinster

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ik heb nogal wat veranderd aan de definitie van Michelinster. Die ster is immers niet zomaar een aanduiding voor de kwaliteit van restaurants, maar enkel voor het ETEN dat er geserveerd wordt. Ik merkte op dat woorden als eten, keuken en gastronomie niet eens in het artikel voorkwamen. Is dat omdat het door Nederlanders was gemaakt? (:))

Maurice Van Meenen 25 aug 2006 14:16 (CEST)

Hier ben ik helemaal niet mee akkoord : ik ken iemand die een zeer goed restaurant heeft, maar heeft geen michelinster gekregen omdat er verderop de straat werken waren en het zo misschien storend is voor de auto's om een parkingplaats te vinden. Het eten is slechts een klein onderdeel van de michelinster : de inrichting, hygiëne en dergelijke spelen ook een grote rol. Wat u dus zegt klopt totaal niet.--Frank Puttemans 25 sep 2006 12:35 (CEST)

michelin[bewerken]

Mee eens. Het eten en sich is een belangrijke, maar niet allesbepalende factor. Op zich logisch; een goed restaurant kan er natuurlijk op afgerekend worden dat er bijvoorbeeld geen goede afzuiging is waardoor de dampen uit de keuken je maaltijd verpesten. Maar ook zaken van minder belang; de inrichting, de ambiance, spelen wel degelijk mee. Ik ken ook een restaurant in Duitsland wat altijd bij die twee sterren bleef. Aan het restaurant was een hotel verbonden en dat was een heel simpel, ouderwets toko'tje. Blijkbaar niet 'top of the bill' genoeg in z'n totaliteit dus. Dat terwijl het restaurant prachtig was, het eten fantastisch en het personeel uiterst vriendelijk en kundig.

ook wel en niet mee eens[bewerken]

Dat het ETEN niet genoemd word, kun je aanvullen. Maar dat de ster alleen maar over de kwaliteit va het eten zou gaan, is niet waar. Het gaat bijvoorbeeld ook over de 'gastvrijheid', oftewel hoe je ontvangen wordt. Ik vond het leuk en goed eens de criteria van M. zelf te schrijven: "een omweg waard". Wat is daar mis mee? -DePiep 15 mrt 2007 21:46 (CET)

1 ster NL[bewerken]

restaurant Het Raethuys in Wateringen is gesloten. - De voorgaande niet ondertekende opmerking werd toegevoegd door 81.58.48.146 (overleg|bijdragen) 5 oktober 2009 11:48(CEST)

Maar de kok, Niven Kunz, heeft nu zijn eigen restaurant in Rijswijk, en ook alweer een ster (en terecht, hij is er twee waard!) Glatisant 27 nov 2009 02:15 (CET)

Tegenspraak[bewerken]

Er staat eerst: De hoofdinspecteur van de Benelux maakte bekend dat het interieur van het restaurant geen invloed heeft op het toekennen van een Michelinster.

Even later staat er: ...de bediening is onberispelijk, het interieur is stijlvol en de prijzen zijn overeenkomstig.

Dit spreekt elkaar tegen. FavouriteSongs 28 nov 2009 13:44 (CET)

Externe Links[bewerken]

Zijn de Externe Links nog wel nodig, wanneer de complete lijsten al in het artikel staan? Lijkt me logischer om ze onder Bronnen te vermelden, dan wel helemaal te verwijderen.--Ed2008 17 sep 2010 14:11 (CEST)

naam oud-hoofdinspecteur toegevoegd[bewerken]

De naam van Paul van Craenenbroeck als oud hoofdinspecteur is toegevoegd omdat een alinea eerder een bekendmaking van zijn opvolger Werner Loens wordt genoemd. De toevoeging van de naam van Van Craenenbroeck lijkt mij bovendien terecht omdat hij met 17 jaar mogelijk de langst zittende hoofdinspecteur geweest is die Michelin heeft gekend.--Sokiemhwat (overleg) 7 nov 2011 12:24 (CET)

New York en San Francisco toegevoegd[bewerken]

Om het in kaart brengen van de restaurants in Tokio (2007) context te geven, zijn nu ook de eerste gidsen buiten het 'continent', namelijk New York en San Francisco (eerste uitgave 2006), vermeld. --Sokiemhwat (overleg) 7 nov 2011 15:13 (CET)

Volgorde[bewerken]

Het is vreemd dat de Belgische restaurants alfabetisch op restaurantnaam, de Nederlandse alfabetisch op naam van vestiging zijn gerangschikt. Paul Brussel (overleg) 20 mei 2013 10:18 (CEST)

Wie ontvang de Michelinster?[bewerken]

Even een vraag aan de ingewijden van de Michelinster. Als een restaurant een Michelinster krijg, wie mag hem dan ontvangen of voor wie is deze. Is het voor de eigenaar van het restaurant of is het voor de Chefkok van dit restaurant.

Graag zou ik daar meer duidelijkheid over willen hebben om dit in Perú uit te leggen aan mijn leerlingen. Tholhuijsen, Ruud

2014[bewerken]

Is het de bedoeling dat er elke jaar een nieuwe lijst wordt gemaakt? Dan zal dit lemma heel lang worden. Voorstellen? Vdkdaan (Gif mo sjette) 8 jan 2016 08:50 (CET)

Apart lemma per jaar en alhier een overzicht naar die jaren? Vdkdaan (Gif mo sjette) 8 jan 2016 08:50 (CET)
Omdat niemand hier iets aanbrengt heb ik de gedateerde info (uit 2014 anno 2016) weggelaten. Deze is ook geen meerwaarde voor het lemma daar de info al op een andere plaats staat. Daarnaast kan het de verkeerde perceptie geven dat dit de huidige ranking is en dat de latere ranking (nu in voege) nog niet in voege is. Vdkdaan (Gif mo sjette) 12 jan 2016 12:27 (CET)