Overleg:Moerdijkbruggen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Weet iemand waarop op deze pagina en op de pagina van Johan Willem Friso staat dat het monument aan de zuidzijde van de brug een relief voor Johan Willem Friso is? Het is nl. een relief ter gelegenheid van de opening van de brug in 1936. Een foto met een beschrijving en de betreffende tekst komt binnen een paar dagen (na 19 okt. 2008) op http://www.krogtweb.nl/standbeelden Voor die pagina wil ik graag weten hoe die relatie met JWF in de wereld gekomen is. Peter


Foto's[bewerken]

Het lijkt me wel iets toevoegen om een foto van de originele vakwerk-wegverkeersbrug en de oude "gebogen" spoorbrug in het artikel te plaatsen. Zelf heb ik (broekie) dit materiaal niet. Graag zou ik ieder die eraan kan komen aanmoedigen dit te plaatsen. --Bacchus 27 okt 2008 14:52 (CET)

1871 of 1872?[bewerken]

Was de eerste Moerdijkbrug op 1 Januari 1871 of op 1 Januari 1872 geopend? De tekst geeft de lezer een vrije keus... Pensées de Pascal (overleg) 15 apr 2014 18:59 (CEST)

Station Dordrecht schijnt geopend te zijn op 1 januari 1872, de brug zal dus ook op die dag geopend zijn – voor passagiers althans, er waren wellicht al wat werktreinen over gereden. Dat betekent trouwens ook dat voor opening van de brug Willemsdorp niet het eindpunt van de spoorlijn was waarnaar passagiers met een veer uit Moerdijk werden overgezet. Er was nog geen trein op het Eiland van Dordrecht. Her veer voer direct naar de stad Dordrecht, of verder naar Rotterdam. In de tweede helft van 1945 was die halte wel tijdelijk heropend (eerder gesloten in 1938) als eindpunt van de lijn uit Dordrecht, maar de lijn naar Moerdijk was toen al opgebroken. De reizigers zullen toen wel in een bus of vrachtwagen naar Lage Zwaluwe gebracht zijn. PiusImpavidus (overleg) 7 dec 2015 21:21 (CET)