Overleg:Nationaal park Khao Yai

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Toegangsprijs natuurparken in Thailand[brontekst bewerken]

Toegangsprijs slechts 100 THB per persoon in 2005? Allicht als voor (bijna) alle natuurparken, en reeds eind 2001 ook voor Khao Yai, 200 THB per persoon voor farang (= blanken) en 10, 15 of 20 THB voor niet-blanken – al gaat het bij vele andere bezienswaardigheden om een gewoon watervalletje waar men omwille van het innen van toegangsgeld gouw een 'natuurpark' van gemaakt heeft, of erger nog: een smal doodgewoon stuk jungle zoals de overige wijde omgeving wordt 'natuurpark' omdat te Den Haag beslist werd Khao Phra Viharn aan Cambodja toe te kennen met recht van toegang vanuit Thailand, die enige toegangsweg werd tot 'natuurpark' gebombardeerd en kost de westerse toerist (ook al is die inwoner van Thailand) dus 200 THB. Net over de grens int Cambodja (terecht) eenzelfde bedrag als toegang voor de zeer belangrijke archeologische site.
De zeer sterke stijging van toegangsgelden voor westerlingen tot echte natuurparken en de enorme uitbreiding van het aantal kleine vermeende natuurparkjes net omheen een toeristische trekpleister, zelfs tot twee afzonderlijke natuurparken waar aan elke kant van de baan een watervalletje is (samen dus 400 THB per persoon), kwam tot stand na het aantreden als Premier van Thaksin Shinawatra, leider van de Thai rak Thai (Thais houden van Thais) partij; hij werd na het eerste kwartaal van 2006 tot opstappen bewogen. Het is nu afwachten of die voor westerse toeristen zeer onaangename en dure rassendiscriminatie blijft voortduren. -- SomeHuman 2006-06-27 23:45 (CEST)

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Nationaal park Khao Yai. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 23 jul 2017 02:33 (CEST)