Overleg:Nationaal park Lurë

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Oppervlakte van het park[bewerken]

Verschillende internetbronnen geven als oppervlakte van dit park 1280 hectare. Dit is omgerekend, als ik me niet vergis, 12,8 km2 oftewel ruim 3 bij 4 kilometer, wat me nogal klein lijkt voor een gebied vol bergen en wilde dieren. Het Engelse artikel Lura Mountain geeft onder het kopje "Lura National Park" zowel 1280 hectare als 1280 km2, en één van deze twee is natuurlijk zeker fout. Hoe het ook zij, 1280 km2 (30 bij 40 kilometer) lijkt een realistischer oppervlakte, ook al weerspreken diverse internetbronnen dit getal. Kijk ook eens gewoon in een gedrukte encyclopedie. --ErikvanB 7 mrt 2010 17:16 (CET)


Duitse artikel toegevoegd, controle kan worden toegepast. Vinie007
Ik heb wel het een en ander gelezen over het park; als ik eens wat meer tijd heb wil ik er wel eens naar kijken. Groet, Gertjan R 27 jan 2011 00:11 (CET)
Bedankt! --ErikvanB (overleg) 27 jan 2011 00:13 (CET)

De Duitse Wikipedia, die over Albanië beter geïnformeerd én gedocumenteerd is dan de Engelse, beroept zich hier expliciet op een bron over de omvang van het park. Dat boek heb ik niet bij de hand, maar ik heb geen reden om aan deze opgave te twijfelen. Andere bronnen zijn dit reisbureau, dat reizen naar het gebied organiseert, en deze Franse reisgids. Kennelijk omvat het park niet veel meer dan die veertien gletsjermeertjes. Ik maak er dus 1300 hectare van, vooral omdat er geen enkele serieuze bron is voor 1300 km². Fransvannes (overleg) 15 mrt 2011 11:19 (CET)

Goede actie. Mijn Bradt heeft het ook over 1280 ha (net zoals Lura Tours), ik zal het dus in die zin nog nauwkeuriger maken. (Bradt is algauw nauwkeuriger dan Petit Futé, die ik ook staan heb.) De meertjes lijken me inderdaad de essentie van het park, Gillian Gloyer (van Bradt) is er zeer lovend over, maar ze worden bedreigd door houtkap, dit verdient ook vermelding — later. Gertjan R 16 mrt 2011 13:55 (CET)
Uiteindelijk heb ik zelfs nog een Albanese regeringssite gevonden. Inderdaad, 1280 hectare, en daarmee houdt het op. Goede bron ook voor de andere nationale parken in Albanië, die het, op Butrint na, zonder eigen websites moeten stellen. Fransvannes (overleg) 18 mrt 2011 11:43 (CET)
Inderdaad, mooie vondst! Deze zomer zal ik proberen foto's te maken in het Nationaal Park Lugina e Valbonës, ik verblijf daar in de buurt (in Bajram Curri). Groet, Gertjan R 18 mrt 2011 12:49 (CET)
Dat moet de:Valbona-Nationalpark zijn. Vast erg mooi. De grotere Wikipedia's hebben er al artikelen over, met foto's. Maak jij het artikel ook? Dan sla ik het over (het stond niet hoog op mijn prioriteitenlijstje).Overigens zou ik het Nationaal Park Valbonëdal noemen, de andere Wikipedia's vertalen Lugina ook. Fransvannes (overleg) 18 mrt 2011 15:58 (CET)
Voor mij is vertalen prima. Mooi is het er zeker, het is echt de uithoek van Albanië. Ik weet alleen niet of het vervoer naar Valbonë zelf eenvoudig is, want doorgaans vertrekken vanuit Bajram Curri slechts eenmaal daags minibussen naar Valbonë (met terugweg dus de volgende dag). Deze informatie heb ik van Gillian Gloyer zelf verkregen nadat ik ons hotel in Bajram Curri helaas al had geboekt... Maar goed, we zien wel. Ik wil er gerust een artikel over schrijven, maar voel je vrij me voor te zijn, mocht je er zin in hebben (ik zag dat je al even bezig bent met nationale parken en wil je zeker niet voor de voeten lopen). Groeten, Gertjan R 19 mrt 2011 00:35 (CET)

Regenval[bewerken]

Iets anders: dit artikel zegt "De gemiddelde regenval is 1413 milliliter per jaar".

Volgens mij is het erg ongewoon om neerslag in liters te meten. Zou hier millimeter bedoeld zijn? Of bestaat er een omrekenmethode? Ik denk dat ik het maar helemaal weghaal, als niemand een verklaring heeft. Fransvannes (overleg) 15 mrt 2011 14:07 (CET)

Mag van mij ook gerust weg, ik vind het ook nergens terug (ook niet in millimeters dus)... Gertjan R 16 mrt 2011 14:03 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Nationaal park Lurë. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 8 sep 2017 21:16 (CEST)