Overleg:Natriumacetaat-verwarmertje

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Naam[brontekst bewerken]

Ik heb een beetje moeite met de naam van dit artikel. Op de naam Natriumacetaat-verwarmertje zijn vrijwel geen resultaten te vinden met google. Zelf lijkt me warmtezakje een betere naam. Chingon 18 mrt 2006 19:23 (CET)

Inderdaad, ik heb een tijd geleden handwarmer naar hier laten doorwijzen. Bovendien zou het 'Natriumacetaatverwarmertje' moeten zijn (zonder liggend streepje). Toch heb ik wisselende gevoelens bij 'warmtezakje': zie bijvoorbeeld deze link: dit is niet hetzelfde waarover wij het in dit artikel hebben. 'Hot pack' is ook een veel voorkomende naam. Wat kiezen we? Fuss 22 mrt 2006 17:59 (CET)

Er zit toch Natriumthiosulfaat in? - B.E. Moeial 22 mrt 2006 13:09 (CET)

Naar mijn weten niet. Op de pagina's bij de externe links wordt ook alleen over natriumacetaat gesproken. Chingon 22 mrt 2006 15:57 (CET)
Bij mijn weten ook enkel natriumacetaat en water. Fuss 22 mrt 2006 17:59 (CET)

Onderkoeling[brontekst bewerken]

Het Natriumacetaat is toch onderkoeld en niet het water? --DeBlob 30 apr 2006 08:17 (CEST)

Een natriumacetaat-verwarmertje is een plastic zakje dat natriumacetaat (CH3COONa) en water bevat dat onderkoeld is. --> Ik had het hier op het natriumacetaat én het water als geheel onderkoeld zijn. Het kan waarschijnlijk wat duidelijker, voel je vrij en ga je gang! ;-) Fuss 30 apr 2006 11:04 (CEST)

Andere talen[brontekst bewerken]

De Engelse term heating pad slaat op een heet kussentje, onafhankelijk van de manier waarop het verwarmd is.

Het Franse chaufferette is zelfs nog algemener: persoonlijk verwarmingstoestel. De Brusselse "rue de la chaufferette" heet in het Nederlands Lollepotstraat (zie lollepot).

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Natriumacetaat-verwarmertje. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 20 apr 2019 21:02 (CEST)