Overleg:Nicolaas Van Der Veken

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De foto's komen snel!!! Verwijder niets zonder overleg aub.

Ik voegde een foto toe, maar er komt alleen maar een link. Kan iemand helpen?

Spelling Nicolaas van der Veken[bewerken]

Onderstaand Overleg komt van de Overlegpagina hier:

Dag onbekende gebruiker, welkom op de Wikipedia. Bij uw laatste bewerkingen wijzigde u de naam van Nicolaas van der Veken in Nicolaas Van Der Veken. De naam van de pagina is echter Nicolaas van der Veken. Nu kan het goed zijn dat de naam NvdV in de Zuid-Nederlandse spelling met hoofdletters is. Dan is het echter raar dat de naam in het artikel anders is dan de naam van het artikel. Ik nodig u hierbij uit om hierover verder Overleg te voeren op de Overlegpagina van Nicolaas van der Veken hier. Ik zal dit overleg dan ook naar de Overlegpagina verplaatsen Groetjes, Atsje (overleg) 2 nov 2014 21:32 (CET)

Hallo Atsje,

Het is inderdaad een feit dat Nicolaas Van Der Veken met hoofdletters geschreven is. 1.Het staat zo op zijn geboorteacte. 2.In België worden namen als "Van Der" meestal met hoofdletters geschreven. 3.De afstammelingen van zijn broer die in Mechelen en Antwerpen wonen hebben hun naam zo geschreven, en de zoon heet altijd zoals de vader. 4.Toen ik het artikel schreef heb ik de titel ook in hoofdletters geschreven, maar iemand heeft dat gewijzigd.

Aangezien Nicolaas Van Der Veken, wat we nu zouden noemen, een Belg was zou ik voorstellen de naam in hoofdletters te laten.

Met enige fierheid op mijn afstamming, Groetjes,

Evarist (overleg) 3 nov 2014 20:38 (CET)

3 nov 2014 20:36 (CET)

Aan de gebruikers Stroopwafelbot en Kleon3. Herhaald werd de herkomst van Nicolaas Van Der Veken gewijzigd van "Belg", "Vlaams" en "Zuid-Nederlands". Strikt genomen was Nicolaas Van Der Veken een Spanjaard, maar ook Brabander. Vlaams was hij zeker niet. Mechelen is nooit Vlaams geweest. Zuid-Nederlands is een omschrijving van het Nederlandstalige deel van België, door Nederlanders. Spanjaard doet ons teveel aan het land Spanje denken. Ik stel voor het op "Belg" of "Brabander" te houden.

Evarist (overleg) 3 nov 2014 21:08 (CET)