Overleg:Nintendo DS

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Wiu[bewerken]

Dit vind ik niet bepaald een goed artikel... De inleiding begint niet met een beschrijving van wat het product is maar hoe het werd aangekondigd, het is niet/nauwelijks opgedeeld in alinea's en kopjes en bovendien staat er een hele lijst van spellen op (dit zouden beter alleen de bekendsten kunnen zijn, of helemaal geen en alleen een linkje naar Lijst van Nintendo DS-spellen. Een directe vertaling van het mijns inziens etalagewaardige en:Nintendo DS lijkt me een heel goed idee, met eventueel een lokalisering om meer over de Nederlandse release enz. te beschrijven. Skander 8 feb 2007 15:09 (CET)

Nederlands[bewerken]

Ik zou graag een lijstje zien van alle DS spelletjes die in het Nederlands verkrijgbaar zijn. Ik ken alleen "Mijn Dierenpension" en "Big Brain Academy", maar misschien zijn er zo nog? Nvie, 12 feb 2007

Links naar externe sites[bewerken]

Christoffel heeft hier nu enkele malen een link naar een externe site weggehaald, zonder aan te geven waarom. Die site is een grote site over het onderwerp, met veel recensies van Nintendo DS spellen. Het lijkt mij daarom zinvol die link te laten staan. Omdat Christoffel zijn wijziging niet motiveert heb ik de link teruggezet.

Ik heb nu weer een reclame-URL verwijderd; er zijn op dit moment een half dozijn aan kwalitatief goede Nintendo DS sites. Het heeft geen nut om de ene site wel toe te voegen, en de ander niet, en sowieso lijkt iets dergelijks meer op reclame. Daarom de URL maar weer verwijderd.

Dat klopt, maar zo kan je voor elke pagina wel zeggen dat je een link niet mag toevoegen omdat dat reclame voor die site kan zijn. Zo kan je de hele externe link-sectie wel afschaffen. Laten we de sites DS gaming (Engelstalig), DS gamer en DS world toevoegen en het daarbij laten? Op Google hebben deze site redelijk veel resultaten en zo zijn er niet te veel sites. Trouwens, onderteken je bijdragen alsjeblieft, dan kan ik zien tegen wie ik praat ;) Skander 8 feb 2007 15:23 (CET)

Verbeterd[bewerken]

Ik heb net het artikel wat bewerkt; ik hoop dat dit al wat beter is. Ik zou wel graag nog een tweede opinie hebben om te weten of het artikel goed genoeg is en als dat zo is, om het wiu-sjabloon te verwijderen. Victor LP 15 apr 2007 16:36 (CEST)

Formaat[bewerken]

Voor er een edit-war begint zou ik graag even willen vermelden dat verschillende percentages niet zomaar opgeteld kunnen worden. Citaat:

DS Lite:
Deze is ongeveer 40% kleiner dan de gewone DS

DSi: Deze is weer 12% kleiner dan de DS Lite, dus 47% kleiner dan de originele DS

Men kan niet zomaar percentages optellen !
Als B 40% kleiner dan A is en C weer 12% kleiner dan B dan zal C minder dan 47% kleiner dan A zijn.
Bereken het maar! Tot die tijd wacht ik op andere mensen die een definitief formaat van het product kunnen opgeven.
BjornR 4 nov 2008 03:28 (CET)

Upgrade[bewerken]

Ik wil even aangeven dat de ds lite geen opvolger is maar meer een upgrade. opvolger klinkt meer zo alsof het een totaal nieuw apparaat is zoals de gamecube tegenover de wii. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 46.129.17.207 (overleg · bijdragen) 10 mei 2011 22:53

Tabel[bewerken]

Op de pagina 3DS staat een compleet overzicht van specificaties van alle systemen, misschien ook op deze pagina zetten?--ilxWrite (overleg) 11 mei 2011 22:10 (CEST)

Lijkt mij handiger om daar een sjabloon van te maken. Wanneer er dan aanpassingen moeten gebeuren, wordt dit overal gedaan. Dinosaur918 (overleg) 23 dec 2012 14:50 (CET)

kan het zijn dat een Nintendo DS een R4 kaart niet aan kan?[bewerken]

Hallo kan het zijn dat een normale Nintendo DS zo R4 kaart niet aan kan? (zo zwart zilver kleurig klein kaartje waar hoop spelletjes op staan). Want ik heb 1 Nintendo Ds. en zo R4 kaart. En hij heeft het een tijdje gedaan met dat alle spelletjes in een kaartje. Maar nu pakt hij hem niet meer. of komt dat eerder door de ouderdom van mijn Nintendo DS? 46.129.76.187 18 feb 2016 22:28 (CET)