Overleg:Nop Maas

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

'Gesproken' bronnen[bewerken]

Toelichting op de toevoeging ' vrijwel ' : Op pagina 310 van ' de Rampjaren' wordt Klaas Rusticus geciteerd als bron. Op pagina 314 van diezelfde uitgave wordt Willem van Albada geciteerd als bron. Het is mij een raadsel waarom Maas slechts sporadisch gebruik maakt van ' gesproken' bronnen. Het grote bezwaar van uitsluitend geschreven bronnen noemen ligt besloten in het feit dat het overgrote deel van de geschreven bronnen afkomstig zijn van Gerard Reve, dit zijn heel vaak (copieën van) brieven, die mogelijk kunnen afwijken van het verzonden exemplaar. Daarnaast is het fabuleren van feiten in brieven een aardige gewoonte van GR, en kan een gesproken of geschreven verklaring over wat zich feitelijk heeft voorgedaan niet altijd achterwege blijven. - De voorgaande opmerking werd toegevoegd door Hapipiko (overleg|bijdragen) 17 mei 2010 15:33(CEST)

Tsja, Nop Maas is niet bepaald een begenadigd biograaf. Zijn Reve-biografie is vooral een anekdotenboek. Hij is niet lui, gezien de omvang van zijn boeken, maar hij heeft nauwelijks mensen geïnterviewd en baseert zich inderdaad grotendeels op geschreven teksten. Een gemiste kans. Een groot stilist is hij ook al niet. Maar in het lemma zelf hoort deze kritiek niet thuis. Een encyclopedie geeft geen waardeoordelen, Wikipedia dus ook niet. De (m.i. op zichzelf terechte) opmerkingen over de opzet van de biografie heb ik dan ook weggehaald. Hartenhof 18 mei 2010 00:11 (CEST)
Het is duidelijk zo, ik zou het zelf niet beter kunnen verwoorden. Hapipiko 18 mei 2010 09:44 (CEST)


Het is heel simpel, voor de mening van een Wikipedia-medewerker over een persoon of een boek is op Wikipedia geen plaats. Op de overlegpagina kun je je mening over het artikel zelf kwijt. Maar het overleg hoort over het lemma te gaan, het is geen platform om alsnog je mening over de betreffende persoon te ventileren. Daarvoor moet je op een forum of een blog zijn, of een recensie schrijven. Glatisant 18 mei 2010 19:34 (CEST)
@Glatisant, bedankt voor deze uitleg. Ik heb het deel over Tine Fraterman verwijderd.Hapipiko 19 mei 2010 09:00 (CEST)