Overleg:Notaris

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Wereldbol De voorbeelden en het perspectief in dit artikel geven misschien geen wereldwijd standpunt over het onderwerp weer.
Probeer dit artikel alstublieft te verbeteren aan de hand van deze tips of bediscussieer het probleem op deze overlegpagina.

Nederland/België[brontekst bewerken]

Ik zie enkel informatie met betrekking tot de Nederlandse situatie. Zeer encyclopedisch, maar niet helemaal wat ik van een algemene encyclopedie verwacht. Paul B 14 jan 2008 18:50 (CET)[reageer]

Er zou een duidelijker indeling moeten zijn
  • algemene encyclopedische informatie
  • specifieke informatie voor Nederland
  • specifieke informatie voor België. MarQ (overleg) 1 mrt 2011 20:41 (CET)[reageer]

POV?[brontekst bewerken]

Omdat veel akten standaard zijn - bijvoorbeeld bij aankoop van doorsnee woonhuizen - is het in vele gevallen de vraag of een notaris nog nodig is.

Op deze stelling is m.i. wel wat op af te dingen. Het gaat niet om inhoud van de akte zelf, de rol van de notaris is bij overdrachten van huizen met name ervoor instaan dat zowel de koper als de verkoper krijgt wat ieder op grond van de koopovereenkomst toekomt. De koper moet onvoorwaardelijk eigenaar van het huis worden, zonder juridische problemen (beslag etc) die de verkoper aangaan en de verkoper moet zeker weten dat hij de koopsom krijgt.

Door grote politieke invloed van het notariaat in Nederland is een radicale modernisering van het notariële recht niet te verwachten.

Hierbij vraag ik mij af:

  • wat bedoelt de schrijver met de grote politieke invloed? Bronnen?
  • wat verstaat de schrijver onder het notariële recht? De rechtsgebieden waarin de notaris werkzaam is? of Wet op het Notarisambt? Astrion 12 dec 2008 16:24 (CET)[reageer]

doehetzelfnotaris[brontekst bewerken]

"doehetzelfnotaris" in een artikel opnemen is commercieel gebruik van Wikepedia en tegen de regels. Het is de naam van een commerciele website van internetondernemers

Link daarom verwijderd Astrion (overleg) 30 dec 2010 12:12 (CET)[reageer]