Overleg:Nozizwe Dube

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Nozizwe Dube. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 27 jan 2018 12:18 (CET)[reageer]

Vermelding fotograaf over wie een Wikipagina is[brontekst bewerken]

Kennelijk is er geen overeenstemming over het al dan niet vermelden van de naam van de fotograaf:

  1. Op 2 april plaatste Gebruiker:Ellywa een foto van Nozizwe Dube, met vermelding van de naam van de fotograaf, Filip Naudts.
  2. Op 21 mei verwijderde Gebruiker:Saschaporsche de naam van de fotograaf, met als bewerkingssamenvatting: "- promo fotograaf".
  3. Op 24 mei plaatste ik de naam van de fotograaf terug, met als bewerkingssamenvatting: "Vermelding van een fotograaf of andere kunstenaar waar een wikipagina over bestaat is geen promo."
  4. Op 13 juli verwijderde SaschaPorsche de naam weerL "redactie vermelding fotograaf verwijderd".
  5. Op 6 september plaatste Gebruiker:DutchTina de naam weer terug.
  6. Een paar uur later verwijderde SaschaPorsche deze weer.

Is er ergens een regel of eerdere algemene discussie te vinden over het al dan niet vermelden van de naam van een fotograaf over wie een Wikipagina is? Laurier (overleg) 8 sep 2021 08:34 (CEST)[reageer]

Hoi Laurier, ja er is een discussie geweest over het al dan niet vermelden van de fotograaf, die is hier: oude overleg in het auteursrechtencafé terug te lezen.
Betreffende de foto op deze pagina, dhr Naudts of zijn sokpop is sterk actief geweest met het "pushen" van zijn naam op deze encyclopedie. Zelfpromotie is echter niet toegestaan. Vr groet Saschaporsche (overleg) 8 sep 2021 09:59 (CEST)[reageer]
Het overleg hierover wordt nu op diverse plaatsen gevoerd. De uitkomst van de eerdere discussie was o.a. dat het verwijderen van de naam van de fotograaf gezien wordt als BTNI. BTNI betekent "bij twijfel niet inhalen." Verder is het vermelden van de naam van de fotograaf gewoon verplicht volgens de CC-BY-SA licentie; dat wordt door niemand betwist. Alleen de manier waarop is nu onderwerp van discussie. Ik zal het oude overleg dearchiveren naar WP:Auteursrechtencafé en deze discussie, alsmede die op de overlegpagina van @DutchTina:. Ik verzoek Saschaporsche met klem op geen enkele manier een koppeling te leggen tussen een echt persoon, in dit geval de fotograaf, en een gebruikersnaam op Wikipedia. Dat is in strijd met de privacyregels en blokwaardig imho. Elly (overleg) 8 sep 2021 10:20 (CEST)[reageer]
Bedankt, beiden, voor de toelichting en links. Ik snap het nu beter. Laurier (overleg) 8 sep 2021 10:41 (CEST)[reageer]