Overleg:Oświęcim (stad)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Deze plaats heet volgens het Taalunieversum (http://taalunieversum.org/taal/aardrijkskundige_namen/land/PL) Auschwitz, maar op Auschwitz staat een artikel over het kamp... wat nu? Dat andere lemma hernoemen naar Auschwitz (concentratiekamp) o.i.d.? Känsterle 13 apr 2005 22:50 (CEST)

Ik stel voor dat we de naam van Auschwitz zo laten en daarop de volgende mededeling plaatsen:

Dit artikel gaat over het concentratiekamp Auschwitz. Voor de gelijknamige stad, zie Auschwitz (stad)

Auschwitz (stad) zou dan de naam van dit artikel moeten worden. Een doorverwijspagina van Auschwitz maken lijkt me hoogst ongelukkig, gezien 99% van de bezoekers met de term Auschwitz het concentratiekamp bedoelt. Rex 13 apr 2005 22:54 (CEST)

Prima. Känsterle 13 apr 2005 22:57 (CEST)

In Polen zelf wordt heel duidelijk het onderscheid gemaakt tussen Oświęcim (de stad) en Auschwitz (de concentratiekampen). Misschien de moeite waard om dat onderscheid over te nemen. Ook in Nederland ben ik enkel Oświęcim/Oswiecim tegengekomen als referentie naar de stad en Auschwitz voor de concentratiekampen. 85.148.98.185 25 jul 2017 00:22 (CEST)

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Auschwitz (stad). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 22 jun 2018 05:16 (CEST)

Naam[brontekst bewerken]

"Auschwitz is de verzamelnaam voor de concentratie- en vernietigingskampen nabij de Poolse stad Oświęcim". Ik stel voor het artikel Oświęcim te noemen zoals Polen hem noemt, en niet de Duitse benaming te gebruiken. Hannolans (overleg) 16 jan 2020 09:06 (CET)