Overleg:Off-key

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Bron voor "off-key"[brontekst bewerken]

De voornaamste bron voor "off-key" lijkt wikipedia zelf te zijn waarbij Sonic Youth het te promoten artikel is... zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Speciaal:VerwijzingenNaarHier/Off-key Het artikel zelf deugt volgens mij ook niet... - B.E. Moeial 23 jun 2010 01:46 (CEST)[reageer]

Onbegrijpelijke stelling[brontekst bewerken]

"Zolang de interferentie onder de gehoorgrens van 20 Hz blijft is de beoordeling van het geluid als vals subjectief vals."

Is een onbegrijpelijke stelling. -Wordt er bedoeld dat het verschil tussen de toonhoogte die het moet zijn en de daadwerkelijke toonhoogte nit meer dan 20 Hz mag bedragen? In dat geval is dat onjuist omdat toonhoogte exponentieel verloopt, niet lineair. M.a.w. 20 Hz verschil in een lage noot is een groot verschil, in een hoge nauwelijks merkbaar.

-Of wordt misschien 20% bedoeld, niet Hz? In dat geval is dat getal veel te groot.

-Of wordt de frequentie van de verschiltoon, ofwel de zweving tussen de tonen bedoeld? Ik denk dat dat het gavel is, maar om dan te zeggen dat bij 20 zwevingen p/sec (definitie van Hz) er niet 'pas' gesproken kan worden van 'subjectief vals', maar eerder van 'ontzettend'.

-Wat is 'Subjectief vals' ? Loze term.

Daniël, 6-7-2011. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.95.204.172 (overleg · bijdragen) 6 jul 2011 20:47 (CEST)[reageer]