Overleg:Overpelt

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Inwoners Nederlanders[brontekst bewerken]

Bron:

e-mail 24 april 2006[brontekst bewerken]

Geachte,

In antwoord op uw mail waarin u vraagt naar het aantal Nederlanders in Overpelt, kan ik u de volgende cijfers geven:

In Overpelt wonen bijna 900 Nederlanders. Dit is goed voor 7% van de bevolking.

Ik hoop u met deze informatie van dienst te zijn.

Met de meeste hoogachting

Patrick Olijslagers Informatieambtenaar Gemeente Overpelt Mystro82 24 apr 2006 12:02 (CEST)[reageer]


Heb het aantal Nederlanders uit de kop/korte inleiding van het artikel verwijderd, aangezien er een aparte rubriek voor bestaat verderop in het artikel. --Potter AB 30 jul 2006 19:17 (CEST)[reageer]

Etymologie[brontekst bewerken]

Het onstaan van de naam Dommel is nog niet duidelijk. Ik ben dus ook zeer benieuwd naar de mogelijke bron. Onderzoek heeft mij duidelijk gemaakt dat de archieven terug gaan naar 1372 (Abdij van Postel)waar de naam Dommelen vermeld is. Archgelogisch onderzoek heeft aangetoond dat in de buurt van de Dommel in het huidige Dommelen nederzettingen van begin 12 eeuw zijn gevonden. De vermelding Dutmala slaat op de kopieen cq. vervalsingen van de abdij van Echternach uit 1192 en 1222 waarin een aantal dorpen gelegen aan de super fluvium dutmala worden toegekend aan de abdij van Echternach. Dit is echter een discussie apart omdat niet alle dorpen zijn gelegen aan de rivier de Dommel! Dus dat Dutmale fysiek de rivier de Dommel zou zijn is dus onwaarschijnlijk. Mocht het daarom een fontonische verbastering zijn dan lijkt me dat heel erg sterk dat binnen een tijdsbestek van 150 jaar de naam is veranderd van Dutmala naar Dommel.

Referenties gevonden in artikelgeschiedenis[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Om de kwaliteit van bronvermeldingen binnen Wikipedia te verbeteren hebben we gekeken of er in de artikelgeschiedenis van dit artikel links naar externe webpagina's of naar andere wikis staan. In het verleden werd veel gebruik gemaakt van deze optie om de bron van een bewerking aan te geven, maar tegenwoordig worden bronnen meestal in het artikel zelf getoond. Het zou dus kunnen dat in de geschiedenis waardevolle bronnen staan die in het artikel zelf kunnen worden meegenomen.

Meer informatie over dit project is terug te vinden in de FAQ.

In de artikelgeschiedenis van Overpelt zijn de volgende bewerkingen gevonden:

Zouden jullie kunnen kijken of deze links geschikt zijn om in de bronvermelding in het artikel mee te nemen? Bij voorbaat dank.

Groet, Valhallasw-toolserver-botje (overleg) 13 feb 2022 06:19 (CET)[reageer]

Als de bovenstaande bronnen zijn bekeken dan kan deze melding worden verwijderd. Als een lege overlegpagina overblijft dan kan deze met {{nuweg|afgehandelde botmelding}} voor verwijdering worden aangedragen.