Overleg:Paramedicus

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik heb even Tandtechnicus toegevoegd omdat dit ook onder paramedisch valt en ook onder de wet BIG Dit is niet juist. Tandtechnicus is geen paramedicus. Is een ambacht en valt onder het Hoofd Bedrijfschap voor Ambachten. Is geen H.B.O opleiding, M.B.O onderwijs geeft toegang tot de opleiding tandtechnicus te Nieuwegein.

Wie controleert mee om te zien of in de rubriek paramedicus tandtechnicus een paramedisch beroep is? Mijn inzien is dat het geen paramedicus is. Is een ambachtelijk beroep in Nederland.

Ik heb ooit eens een enquête rondgestuurd onder verpleeghuisartsen (voor welk vak ik destijds in opleiding was), met de vraag wat men beschouwde als 'paramedicus'. Ik kreeg daarop zéér verschillende antwoorden terug. Over sommige beroepen was men het redelijk eens, zoals verpleegkundige en fysiotherapeut. Maar voor medisch maatschappelijk werker, diëtist, psycholoog, ziekenhuispastor en nog wat beroepen werd er zéér verschillend over gedacht. Sommige mensen bleken de tandarts ook tot de paramedici te willen rekenen, terwijl anderen dat volstrekt niet vonden.
Ik heb sterk de indruk dat er geen harde definitie van 'paramedicus' te geven is, maar dat iedereen vrij is ertoe te rekenen wat hij/zij wil. Ik denk dat het dan ook goed is om dat in dit lemma tot uitdrukking te brengen. Erik Wannee (overleg) 25 mei 2011 23:00 (CEST), arts.[reageer]

Is er een duidelijke definitie voor paramedicus?[brontekst bewerken]

Hoi allen, ik vraag mij af waar een medisch beroep nou precies aan moet voldoen om aan deze lijst toegevoegd te worden. Er wordt namelijk gesproken over medische beroepen vanaf HBO-niveau, maar doktersassistent (mbo) staat ook op de lijst. Ook vraag ik mij af of verloskundige aan deze lijst toegevoegd zou moeten worden. Astrosydney (overleg) 12 mei 2023 13:46 (CEST)[reageer]