Overleg:Partij voor de Vrijheid

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Archiefoverzicht
Filing cabinet icon.svg
Gelieve 6 maanden na het laatste antwoord
het overleg te archiveren.
dit sjabloon

PVV-leden[bewerken]

In het artikel lees is de zin "In januari 2007 ging het gerucht dat enkele leden van de PVV via als extreemrechts beschouwde websites als Polinco om steun zouden hebben gevraagd in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen." Verderop in het artikel (en op de huidige hoofdpagina) lees ik dat de partij slechts één lid heeft, namelijk Geert Wilders. Als dat waar is, lijkt mij dat de hierboven geciteerde zin niet klopt. Gaat het om sympathisanten of medewerkers misschien? Overigens, aangezien het een gerucht betreft, is het misschien beter de hele alinea te verwijderen. Of is het gerucht daar te nieuwswaardig voor? Clausule (overleg) 7 aug 2015 00:06 (CEST)

"Leden" kan inderdaad niet kloppen. Ik heb het daarom vervangen door "aanhangers". Mede gezien de reactie van Wilders – het zou o.a. om Fleur Agema gaan – lijkt me e.e.a. wel degelijk vermeldenswaardig. Hereticus obstinatus (overleg) 7 aug 2015 00:37 (CEST)

Conclusies uit een peiling[bewerken]

Gebruiker:De Wikischim maakt hier een gemakzuchtige conclusie op basis van een krantenartikel zonder de achtergrond te kennen. In dit overzicht kunnen we lezen dat de partij tussen 20 december '15 en 10 januari '16 in de peiling van 39 naar 41 ging, een miniem verschil. De stelling In de weken na de aanrandingen op oudejaarsavond 2015 steeg de PVV enorm in de peilingen is dus absoluut onwaar. De grootste stijging zit tussen 6 september (24) en 18 oktober (37). Dit staat ook in de laatste alinea van het NU.nl-artikel. Ook bij de concurrent zien we tussen 17 dec en 21 januari een verschil van 1,0 procentpunt. De link die ik bij terugdraaiing gaf paste niet in de bewerkingssamenvatting, vandaar dat ik er op deze plek op terugkom. Kattenkruid (overleg) 24 jan 2016 13:08 (CET)