Overleg:Pieter Rembrantsz van Nierop

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Vragen[brontekst bewerken]

  1. Het is mij niet duidelijk op welke wijze de onder Bronnen, noten en/of referenties genoemde werken zijn gebruikt voor dit artikel. Er stond bijvoorbeeld een vewijzing naar de webexpositie van de Koninklijke Bibliotheek [www.kb.nl/galerie/tijdgebonden/index.html Tijd gebonden: almanakken en kalenders van de KB]. Maar ik bespeur in het artikel geen elementen die ontleend zijn aan deze website. Waarom die vermelding en geldt dat wellicht ook voor de andere vermeldingen. Gouwenaar (overleg) 22 dec 2011 20:07 (CET)
  2. Van een samenhangend encyclopedisch artikel is imo geen sprake, van enige bronvermelding is geen sprake. Op welke bron of bronnen berusten de gegevens, die genoemd worden in de inleiding?
  3. Graag een betrouwbare bron voor het gegeven dat hij eerst Ooms heette en later zijn naam veranderd zou hebben. In oude bronnen, die niet even betrouwbaar zijn (o.a. Van der Aa (blz. 211) en de Navorscher uit 1853 (blz. 322) en 1854 (blz. 268 t/m 270), wordt aanvankelijk een vader/zoon relatie aangenomen, maar ook weer verworpen en vervangen door de stelling dat zij broers geweest zouden zijn. Bij de betrouwbaarheid van deze bronnen kunnen vraagtekens geplaatst worden. Vandaar dat het noodzakelijk is om aan te geven op welke bron de bewering in dit artikel dan wel gestoeld is.
  4. Het is niet altijd eenvoudig om geboortejaren van doopsgezinde personen met zekerheid vast te stellen, omdat de kinderdoop in die kringen niet gebruikelijk was. Op welke bron berust de vermelding van zijn geboortejaar? Bij deze bewerking werd zonder enige bronvermelding 1658 gewijzigd in 1640. Dat vereist imo om een toelichting en een bronvermelding. Gouwenaar (overleg) 1 jan 2012 20:37 (CET)
Gruwelijk OO, maar in dit boek, p.118 zegt Dirck Rembrandts van Nierop dat hij een neef Pieter O. Rembrandts heeft die een zoon is van zijn zuster en landmeter van beroep. Misschien iets om in het achterhoofd te houden? Notum-sit (overleg) 22 mrt 2012 22:54 (CET)
PS op blz 84 heet hij P. Omes Rembrantsz, aannemende dat Dirck één zuster had...
Interessante passage, waarvoor dank, maar inderdaad niet als bron te gebruiken voor Wikipedia. Helaas weigert de aanmaker van dit artikel welke vraag dan ook te beantwoorden. Dat geldt zowel op vragen die gesteld worden op de diverse overlegpagina's van de door hem aangemaakte lemma's als op zijn eigen overlegpagina. Gouwenaar (overleg) 22 mrt 2012 23:12 (CET)
Als hij landmeter was, wordt hij wellicht vermeld in E. Muller, K. Zandvliet, ed., Admissies als landmeter in Nederland voor 1811. Bronnen voor de geschiedenis van de landmeetkunde en haar toepassing in administratie, architectuur, cartografie en vesting- en waterbouwkunde, Alphen aan den Rijn: Canaletto, 1987, ISBN 90 6469 575 X. Notum-sit (overleg) 22 mrt 2012 23:20 (CET)