Overleg:Polycarbonaat

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Merknamen?[brontekst bewerken]

Is toch niet nodig merknamen te noemen? Geeft geen toevoeging voor de informatie en is anders niet volledig. De tweede alinea kan gewoon weg. (Toegevoegd op 12 mei 2007 om 12:28 door 62.195.151.33))

Is toch handig als je iets wilt opzoeken over het materiaal, niet? (Toegevoegd op 12 jan 2008 om 09:34 door 84.197.120.7))

"Zorgt ervoor dat..."?[brontekst bewerken]

De laatste zin van de eerste alinea (Voedingsmiddelen die verpakt zijn in polycarbonaat kunnen er voor zorgen dat het schadelijke bisfenol A door de mens opgenomen wordt.) is onduidelijk. "Zorgt ervoor dat..." suggereert dat dit juist de bedoeling is. Maar dat lijkt in strijd met "schadelijk".

Voorstel: "zorgt ervoor dat" vervangen door "maakt dat".

HHahn (overleg) 4 sep 2010 15:05 (CEST)[reageer]

Soorten polycarbonaat?[brontekst bewerken]

De term "polycarbonaat" klnikt me nogal algemeen in de oren. Ik neem aan dat het een soort (poly)ester is, maar waarvan (van welke alcohol) dan? Als dat er verschillende kunnen zijn (hetgeen door het weglaten ervan wordt gesuggereerd), dan zal dat ongetwijfeld betekenen dat er verschillende soorten polycarbonaat bestaan met verschillende eigenschappen. Hierop zou nader ingegaan moeten worden. (Van mij is die inbreng overigens niet te verwachten; ik ben fysicus en geen chemicus). Ook enige opmerkingen over optische eigenschappen lijken me wel relevant. Als ik goed ingelicht ben, worden polycarbonaten ook wel gebruikt voor implantaatlenzen. HHahn (overleg) 4 sep 2010 15:05 (CEST)[reageer]