Overleg:Rabobank Groep

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Naar mijn mening is er te veel tekst letterlijk overgenomen van de bronnen. Er kunnen een hoop reclamekreten verwijdert worden. Ik heb al een begin gemaakt. ThijsN 3 apr 2007 10:49 (CEST)[reageer]

Verouderde info[brontekst bewerken]

“Als medewerker van de Rabobank wil ik graag aangeven dat de informatie op deze pagina gedeeltelijk verouderd is. Hieronder meer actuele informatie over onze nieuwe coöperatieve structuur, bankvergunning, jaarrekening en opzet ledenraad. Voor verdere actuele informatie verwijs ik graag naar onze corporate website (www.rabobank.com).


Algemeen

Rabobank heeft vanaf 1 januari 2016 een nieuwe coöperatieve structuur, alle lokale Rabobanken en Rabobank Nederland werken per die datum samen vanuit één coöperatie met één bankvergunning en één jaarrekening. De Rabobank heeft jarenlang een zogeheten tweelaagse coöperatieve structuur gehad. Die bestond uit de zelfstandige lokale coöperatieve Rabobanken, met ieder een eigen bankvergunning en jaarrekening, die gezamenlijk lid waren van de overkoepelende coöperatie Rabobank Nederland. Als gevolg van de nieuwe structuur is de statutaire naam van Rabobank Nederland veranderd van Coöperatieve Centrale Raiffeisen-Boerenleenbank B.A. in Coöperatieve Rabobank U.A. Doordat alle Rabobanken per 1 januari 2016 samenwerken vanuit één bankvergunning, betekent dit dat er voor klanten voortaan één keer dekking is onder het Deposito Garantie Stelsel.

Algemene Ledenraad

Met de nieuwe structuur is er ook een nieuw hoogste orgaan binnen de coöperatie gevormd, de Algemene Ledenraad. Deze vervangt de Algemene Ledenvergadering. In de Algemene Ledenraad worden de leden vertegenwoordigd door de voorzitter van de lokale raad van commissarissen, tevens de voorzitter van de ledenraad. Zowel de raad van bestuur als de raad van commissarissen legt verantwoording af aan de Algemene Ledenraad. De raad stelt de strategie vast, keurt de jaarlijkse begroting op hoofdlijnen goed, adviseert over grote overnames of samenwerkingsverbanden en benoemt de leden van de raad van commissarissen.”

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Rabobank Groep. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 10 sep 2017 15:16 (CEST)[reageer]

Voorstel tot samenvoegen[brontekst bewerken]

Een voorstel tot samenvoegen werd niet enthousiast ontvangen, noch uitgevoerd. Voorlopig maar afgeblazen. VanBuren (overleg) 23 jan 2020 14:16 (CET)[reageer]