Overleg:Representatieve lijst van het immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Afbeeldingen in kolom[bewerken]

Zou het plaatsen van de afbeeldingen in de kolom het geheel aantrekkelijker en overzichtelijker kunnen maken? Lotje ツ (overleg) 19 aug 2011 10:02 (CEST)

Lijst[bewerken]

Toevoegen aan lijst: Valkerij (2010), een multinationaal dossier voorgedragen door 10 landen.

Rommelig, wiu[bewerken]

Het artikel voldoet niet, zou als "wiu" moeten worden aangewezen. De beginzin geeft niet, zoals hier een voorwaarde is, een definitie of afbakening van het onderwerp van het artikel. Uit de 2e alinea begrijp dat de naam van het artikel is gebaseerd op een oude, voorlopige, tijdelijke, nu achterhaalde, naam. De lijst is kennelijk opgesteld in het kader van een verdrag, maar de naam van het verdrag staat niet aan het begin en waar het genoemd worden is er geen serieuze info of wikilink of externe link of referentie. De eigenlijke lijst in het artikel ziet er mooi uit, maar als de inleiding/achtergrond niet klopt, dan kan ik niet van overtuigd zijn dat de lijst zelf wel klopt. Ik zal proberen te verbeteren, maar behoud me voor dat ik het alsnog voordraag. --Paulbe (overleg) 8 okt 2014 22:01 (CEST)

Het linkt naar de enwiki naar de nieuwe lijst, terwijl deze titel verwijst naar de oude lijst (Masterpieces of the Oral and Intangible Heritage of Humanity). Lijkt mij correcter dat dit een artikel is over de nieuwe lijst met een juiste titel en wat voorgeschiedenis van de oude lijst, of twee artikelen. Hannolans (overleg) 25 okt 2015 21:42 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Representatieve lijst van het immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 10 sep 2017 19:09 (CEST)

Nederland[bewerken]

Waarom staat Nederland niet op deze lijst? Vandaag zou het molenaarsvak zijn aangewezen[1] en bij mijn weten staat ook de Kermis met Lappendag van Hoorn (Noord-Holland) op deze lijst, als ik het mij goed herinner heb ik er zelfs een certificaat van gezien bij mijn werk (stadhuis van Hoorn). Of zijn die zaken nog altijd niet officieel aangewezen? Dqfn13 (overleg) 7 dec 2017 12:10 (CET)

Nederland legt een nationale lijst aan ter inventarisatie en gaat daaruit voorstellen doen voor de wereldlijst. Hannolans (overleg) 7 dec 2017 14:36 (CET)
Aha, dat zou een hoop verklaren ja. Dan weet ik nu dat het dus een Nederlandse inventarisatie is en nog geen internationale. Dqfn13 (overleg) 7 dec 2017 20:31 (CET)
Maar je hebt wel gelijk dat het molenaarsvak op de wereldlijst is terechtgekomen, als eerste Nederlandse inbreng! https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2017/12/07/molenaarsambacht-ingeschreven-op-unesco-lijst-immaterieel-erfgoed Hannolans (overleg) 7 dec 2017 22:53 (CET)
Ja, dat was gisteren groot nieuws, vandaar dat ik dus ook op deze lijst terecht kwam. Dqfn13 (overleg) 8 dec 2017 14:51 (CET)