Overleg:Roberto Calvi

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Onnodig schokkende foto?[bewerken]

Beste Tfa1964, ik zag dat je bij het artikel over Roberto Calvi de foto hebt weggehaald omdat deze "onnodig schokkend" zou zijn. Ik ben met je eens dat het een schokkende foto is, maar waarom zeg je er "onnodig" bij. Deze foto is gewoon een persfoto van een historisch moment en hoort als zodanig bij het artikel. Graag nog wat nader commentaar. RJB 9 jun 2005 14:05 (CEST)

Hallo RJB/BJR, ik ga ervan uit dat Roberto Calvi vermoord werd of zelfmoord heeft gepleegd. In beide gevallen vind ik dat, uit respect voor zijn vrouw en nabestaanden en uit respect voor het menselijk leven, deze foto niet moet gepubliceerd worden op Wikipedia. Ook voor mezelf en gelijk welke andere persoon is het voldoende dat er vermeld wordt dat de man "hangend onder de Blackfriars Bridge in Londen werd aangetroffen". Ik kan me daar voldoende bij voorstellen. Ik vermoed trouwens dat dit geen "gewone" persfoto is maar eerder een foto uit een politiearchief. Roberto Calvi lijkt immers niet te hangen maar werd reeds op de grond gelegd. Ik zie dat deze foto ook op de Duitse wikipedia verwijderd werd (op 4 juni 2005). - Tom 9 jun 2005 19:48 (CEST)
OK, Tom, dan laten we de foto weg.. RJB 10 jun 2005 10:02 (CEST)

paus Johannes Paulus I ?[bewerken]

"Paus Johannes Paulus I Van Wikipedia Ga naar: navigatie, zoek Johannes Paulus I Albino Luciani 17 oktober 1912 – 28 september 1978 Johannes Paulus I ontvangt Joseph Ratzinger, de latere paus Benedictus XVI Paus Periode 1978 Voorganger Paulus VI Opvolger Johannes Paulus II

Johannes Paulus I (17 oktober 1912 – 28 september 1978), geboren als Albino Luciani, werd geboren in Forno de Canale, en was paus vanaf 26 augustus 1978 tot zijn dood. Tot hij op 65-jarige leeftijd Paulus VI opvolgde, was hij patriarch van Venetië."

http://nl.wikipedia.org/wiki/Paus_Johannes_Paulus_I

"Roberto Calvi (Milaan, 13 april 1920 – Londen, 17 juni 1982), was een Italiaanse bankier. Vanwege zijn nauwe banden met het Vaticaan werd hij ook wel Gods bankier genoemd."

"Twee weken voor zijn dood heeft Calvi schijnbaar een brief geschreven aan Paus Johannes Paulus I.

Het faillissement van de Banco Ambrosiano en alle schandalen die daar mee annex waren, is door sommigen in verband gebracht met de dood van Paus Johannes Paulus I."

http://nl.wikipedia.org/wiki/Roberto_Calvi

Er rammelt iets met de data. Graag feedback.