Overleg:SBV Vitesse

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Fairytale bookmark.png Kwaliteitsbeoordeling

Nieuwe vraag[bewerken]

Is 'Geel en Zwart zijn onze kleuren' het officiele clublied? En wat is er met 'Kom ik zondags uit m'n bed' gebeurd? Zou zeker genoemd moeten worden.

Iemand de complete tekst?

Is tegenwoordig inderdaad het officiële clublied, ook al heet het "Geel en Zwart". Jij refereert aan het nummer "Vitesse Vitesse" wat altijd werd gedraaid op Monnikenhuize. Zou je nog verder teruggaan in de geschiedenis dan kom je bij het nummer "Steengoed Vitesse", echte clubliederen in tegenstelling tot "Geel en Zwart", maar ja, over smaak valt te twisten en blijkbaar past dat nummer beter bij deze tijd.... --ForzaHolanda 13 mrt 2007 22:47 (CET)


Is het niet mogenlijk om een andere infobox te gebruiken waar het logo van Vitesse is inbegrepen? Zoals bij de engels talige versie. Ik heb hem geprobeerd te kopieëren maar dan werkt hij op de 1 of andere manier niet.

Beste anoniem, het logo zoals gebruikt in de Engelse wikipedia valt onder "fair use", een concept dat in het Nederlands recht niet in dergelijke mate geldt en dus op de nl.wikipedia niet gebruikt wordt. Is uw vraag zo opgelost? «Niels» zeg het eens.. 16 mrt 2006 04:05 (CET)


Yep is opgelost

bedankt ;)

Trainer[bewerken]

Aad de Mos is niet meer de trainer van Vitesse. Geen idee hoe je dat blokje rechtsbovenaan kan aanpassen, dus ik zet het hier maar even neer, zodat iemand dat kan doen.

Krys

Ik heb de naam verwijderd. Je kunt gewoon op bewerken klikken en dan de tekst bewerken bij de "Voetbal club infobox". Joris1919 2 mei 2008 01:06 (CEST)

Doorverwijzing van de titel[bewerken]

Ik stel voor de titel "Vitesse" aan de voetbalclub over te dragen met een verwijspagina naar eventuele andere onderdelen. Dit omdat de overige amateurclubs allemaal een andere toevoeging in de naam hebben en dus duidelijk verschillen van naam, de band bestaat sinds 1994 niet meer en het ov bedrijf al sinds 1949 niet meer. Een verwijzing zou dus prima volstaan, hetzelfde is al het geval bij MVV. Wie is het hiermee eens? --Ultras GE 6 apr 2009 12:51 (CEST)

→ Discussieer bij Overleg:Vitesse

De Gelredome[bewerken]

Ik begrijp niet waarom iedereen het Gelredome zegt terwijl het moet zijn de Gelredome.

Het is de Dome, net zoals De Milleniumdome, de Silverdome en de Gelredome.

Kan dit aangepast worden in het artikel?

Erwin.

Erwin, als je daar zeker van bent, pas het dan aan. Groeten, Johan N 17 okt 2009 23:49 (CEST)
Op de officiële website van Vitesse en GelreDome wordt er in geen geval gebruik gemaakt van een lidwoord voor het woord GelreDome, vandaar dat 'de' of 'het' beide weggelaten kunnen worden. --Ultras GE 12 mrt 2010 12:57 (CET)

Geschiedenis naar subartikel[bewerken]

De geschiedenis is erg uitgebreid geschreven. Ik heb net nog even de doelpuntenmakers uit de laatse competitiewedstrijd verwijderd. Voor de hoofdpagina is de geschiedenis te uitgebreid naar mijn mening. Ik stel voor om in één, twee allineas de geschiedenis te beschrijven en de oorspronkelijke tekst te verplaatsen naar Geschiedenis van SBV Vitesse. Miho (overleg) 12 nov 2013 09:15 (CET)

Nationaliteit Fraser[bewerken]

ik zag dat hier - en ook op de seizoenspagina van 2016/17 - de vlag voor Henk Fraser was gewijzigd naar de Surinaamse. Dit is niet correct. Henk Fraser is voetballend gezien een Nederlander. Hij is een oud-international voor het Nederlands Elftal. Hij mag in 1966 dan wel geboren zijn in Suriname, maar dat was toen nog onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden en leverde toen dus het Nederlandse paspoort op. Pas vanaf de onafhankelijkheid in 1975 werd het Surinaamse paspoort ingevoerd, maar Fraser verhuisde in 1974 al naar Nederland en heeft dus nooit in het onafhankelijke Suriname gewoond. Ik heb verder geen enkel bewijs gezien dat Fraser naast het NL-paspoort ook het Surinaamse zou hebben. Gezien de wet in Suriname die het zeer lastig maakt om een 2e nationaliteit te hebben is de kans dat Fraser zowel een NL- als een Surinaams paspoort heeft ook klein lijkt me. Daarnaast ziet elke bron die ik kan vinden Fraser ook als Nederlander. Het lijkt me dan ook onjuist om een Surinaamse vlag voor Fraser te plaatsen en dient alleen de Nederlandse getoond te worden en op de plekken waar maar één paspoort getoond wordt sowieso de Nederlandse. NS87 (overleg) 18 jul 2016 17:39 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op SBV Vitesse. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 11 sep 2017 03:43 (CEST)

Naamgeving[bewerken]

{{subst:requested move|Vitesse Arnhem|reason=In het algemeen wordt door supporters Vitesse / Vitesse Arnhem gebruikt. Tevens wordt door buitenlandse clubs Wikipedia als referentie gebruikt voor bedrukking van vaantjes en stadionbekleding etc. Daar is het mooier als er Vitesse Arnhem staat}} – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Michaelvanrijn (overleg · bijdragen) 26 jul 2018 10:46 (CEST)