Overleg:Samson en Gert (franchise)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

worden die verkocht in de winkels van Studio 100.

Studio 100 heeft toch geen eigen winkels?Walter 7 aug 2003 22:44 (CEST)
Jawel, in Aalst-Belgie bijvoorbeeld staat een gelijknamige winkel, al is het alweer een jaartje geleden dat ik er was, maar gezien het succes lijkt het me vreemd als die opeens verdwenen is... In Nederland zijn die winkeltjes er niet voor zover ik weet. Marijke 7 aug 2003 22:50 (CEST)Marijke
Ik heb nog nooit zo'n winkel gezien. Voor zover ze (nog) bestaan zal dat toch niet hun belangrijkeste verkoopskanaal zijn. Ik heb die spullen al gezien in grootwarenhuizen en krantenwinkels. Heeft er iemand weet van studio 100 winkel buiten Aalst? Walter 8 aug 2003 09:16 (CEST)

Ja, in Hasselt (België) heb je ook een studio 100 winkel.--Andrewke 30 okt 2008 19:47 (CET)


Discografie[bewerken]

Waarom staan bij de discografie enkel de singles uitgegeven met de nieuwe stem van samson en gert? Sir_robin 5 mrt 2007 03:55 (CET)

Jaartallen[bewerken]

Ik wilde even iets kwijt over de jaartallen, die worden hier steeds maar weer veranderd overal. Alle jaartallen opdeze pagina en de tijden waarin de personages in de serie voorkomen zijn allemaal juist. In de jaartallen heb ik me extra in verdiepd. Vaak worden veel jaartallen gewijzigd naar een jaartje vroeger, ik noem een voorbeeld: mevrouw Jeannine speelde vanaf 1993 mee in de serie, soms wordt wel eens veranderd in 1994, deels klopt het, in 1994 was ze inderdaad voor het eerst in samson en gert te zien op televisie, maar dat is allemaal al een jaar ervoor opgenomen. En zo zijn er nog meer van die dingen, en vooral met Joop Mengelmoes die tot en met 1992 te zien zou zijn, maar dat is ook allemaal een jaar ervoor opgenomen. Nog een laatste voorbeeld: Op de aftiteling van de nieuwste serie staat er © 2006 weergeven, maar die serie is een jaar ervoor opgenomen in 2005, want in de nieuwst serie speelde Danny Verbiest nog steeds Sasmon, maar die was tot de zomer van 2005 nog actief, dus kan die nieuwe serie niet uit 2006 komen. Ze zettten er 2006 neer, omdat in dat jaar die serie voor het eerst in die versie wordt uitgezonden, en zo doen ze dat met bijna alle afleveringen van Samson & Gert in alle afgelopen jaren.

Dit over die jaartallen bij Samson en Gert hebben ik tot op de bodem uitgezogd en ze kloppen allemaal. Ik hoop dat ik duidelijk ben geweest. De mensen die die jaartallen wijzigden kunnen er ook niks aan doen, ik neem het ze niet kwalijk, dus daarom hoop ik dat ze dit lezen, en dat er dus geen verkeerde jaartallen meer staan.

Hartelijk dank.

Kevin Producties 4 sep 2007 09:39 (CEST)

Boeken van Samson en Gert[bewerken]

Mag ik een pagina maken over de boeken van Samson en Gert.

Groetjes, Studio100freak – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 94.211.58.92 (overleg · bijdragen) 29 mei 2011 13:20

Beste, ik heb even je overlegpagina bekeken en ik merk dat je al meermaals onzin pagina's hebt gemaakt. Voor dat je aan het artikel begint over de boeken van Samson en Gert. Raad ik eerst de Snelcursus en daarna de Wikipedia:Schrijfcursus te lezen. Dit vergt een beetje tijd maar het zal je zeker vooruit helpen om verwijderingsnominaties te vermijden. Daarnaast wil ik u ook vragen om je bericht niet meer te ondertekenen met Studio100freak of iets dergelijks, maar met de 4 tildes ~~~~. Dit zal ook helpen om medegebruikers te vriend te houden. Veel succes! Globe.svg Druyts.t overleg 29 mei 2011 13:51 (CEST)

Eventuele samenvoeging met Samson en Gert (televisieserie)[bewerken]

Ik twijfel persoonlijk aan het nut van deze pagina. Er bestaat namelijk reeds een lemma Samson en Gert (televisieserie) waarin de geschiedenis en het ontstaan van het duo uitgebreid worden beschreven. Bovendien hoort veel informatie van deze pagina (personage's, film, merchandising,...) in feite eerder thuis bij het lemma over de serie zelf. Nu staat er veel informatie over hetzelfde onderwerp verspreid over twee pagina's, dat is verwarrend. Bovendien hebben de figuren 'Samson' en 'Gert' ook nog eens elk een eigen pagina dus ik zie ook niet meteen in waarom het duo een eigen lemma nodig heeft. Mijn voorstel is om de informatie op deze pagina over te plaatsen naar Samson en Gert (televisieserie) en deze pagina te verwijderen. Dat lijkt me een stuk logischer en minder verwarrend. Het is maar een kleine poging om de wildgroei aan pagina's rond studio 100 in te perken ;) Pont 1833 (overleg) 23 okt 2017 18:28 (CEST)

verwijder deze pagina[bewerken]

Deze pagina moet samengevoegd worden met Samson en Gert (televisieserie) zoals deze bij de wikipediapagina van onder andere Kabouter Plop het geval is. Dit is omdat deze pagina voor verwarring zorgt en hopeloos overbodig is. Dus daarom stel ik voor dat deze pagina verwijdert moet worden--Tomaatje12

Beste, wel neen, de voornaamste pagina's over het onderwerp Samson en Gert verschijnen thans conform dit en dat, mvg Cnuddearthur (overleg) 27 okt 2019 23:38 (CEST)

Naam veranderd, doorverwijzing Samson en Gert naar dit artikel omgevormd naar op zichzelf staande dp[bewerken]

dp van gemaakt om verwarring te vermijden. Het artikel vond ik zeker niet slecht. Info over de personages bij de franchise mag wel verplaatst worden naar de serie. Eventuele kritiek vang ik graag en oplossingen zoeken voor een eventueel nieuw probleem wil ik zeker. Cnuddearthur (overleg) 16 okt 2019 13:25 (CEST)

@Cnuddearthur: Door de hernoeming staan er nu een aantal links naar de doorverwijspagina in plaats van naar een artikel. Die zullen nog, bijvoorbeeld met hulp van pop-ups, gerepareerd moeten worden. Mvg, Encycloon (overleg) 27 okt 2019 16:29 (CET)
Uitgevoerd Uitgevoerd, mvg Cnuddearthur (overleg) 27 okt 2019 23:31 (CEST)
Fijn! Encycloon (overleg) 27 okt 2019 23:34 (CET)