Overleg:Schacht (studenten)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Deze tekst is niet direct wat ik onder dit onderwerp zou verwachten. Misschien moet er een redirect worden aangemaakt. Ik zou iets in de trant van mijnschacht verwachten. Hansv 10 aug 2004 15:54 (CEST)

Een mijnschacht is een andere term dan een schacht. Ge zijt vrij dat woord te gaan beschrijven. Dat het iets anders is dan wat gij er van verwacht kan maar je wereldbeeld verruimen he :) 't is een feit dat het een woord is dat veel wordt gebezigd in studentenmilieus.
AFAIK heeft wikipedia gaan policy van redirects te gaan toevoegen voor samengestelde woorden. Erpel 10 aug 2004 16:03 (CEST)
Een schacht is in het in Nederland gesproken Nederlands een verzamelnaam voor een soort gang, zoals mijnschachten. De gemiddelde Nederlander zal dus inderdaad een totaal andere beschrijving verwachten bij een schacht. Gezien de verwarring die kan ontstaan zou deze pagina inderdaad een doorverwijspagina moeten worden. Ik pas de titel aan naar Schacht (kandidaat-lid), en voeg in de tekst toe dat het om de Vlaamse situatie gaat. Fruggo 25 aug 2004 18:27 (CEST)