Overleg:Sint-Laurentiuskerk (Stompwijk)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Foto interieur Hans Mooiman[brontekst bewerken]

De foto is nu twee keer verwijderd, maar de reden waarom bevalt me niet helemaal. Ik heb geen idee wie Hans Mooiman is en of hij zijn website aan het spammen is, maar voor mij telt hier het belangijkste en dat is het informeren van de lezer. Er is nu geen enkele foto van het interieur beschikbaar en dat is natuurlijk jammer, maar bij afwezigheid daarvan kan de link naar de fotowebsite van Hans Mooiman dit gat zo lang opvullen. De foto is prima en geeft de lezer een mooi beeld van het interieur van deze kerk, wat bij de kerken van Margry altijd prachtig is uitgevoerd. Ik ben zelf eerder nog geen betere foto tegengekomen, dus ik zie graag dat deze blijft staan. Het lijkt me niet in het belang van de encyclopedie dat we nuttige toevoegingen verwijderen alleen omdat iemand zijn naam of site graag op Wikipedia verspreid ziet. Misschien kan iemand mij hieronder van het tegendeel overtuigen en wat licht in deze zaak brengen? Overigens woon ik wel in de buurt en zal tzt zelf wel proberen een foto binnen te maken en die op Commons te plaatsen. Joris (overleg) 9 sep 2011 21:47 (CEST)

  • We hadden hier al overlegd. Hopelijk volstaat mijn antwoord. Een reactie van Look Sharp! zou echter ook welkom zijn. --ErikvanB (overleg) 9 sep 2011 22:14 (CEST)

Is er iets met Margry?[brontekst bewerken]

Dit bericht heet zoetsappig "Het driehonderd-jarig bestaan der parochie Stompwijk.", maar en passant worden er harde noten gekraakt over de gevaarlijk falende fundering van deze kerk, die al na enkele tientallen jaren een ingrijpende restauratie nodig maakte.

Gaat dit over de Sint-Laurentiuskerk? De verwijzing naar de vrijwel gelijktijdig gebouwde Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk in Hoogmade is dan niet misplaatst, want die is van dezelfde architect en is ingestort toen de Stompwijkse kerk op het nippertje gered was — bertux 11 nov 2019 23:25 (CET)

Zeker. Wel een bijzonder verhaal, bijna gelijktijdig gebouwd en ingestort en deze kerken staan ook maar 15 km uit elkaar. Met Margry's kwaliteiten was volgens mij niet veel mis, hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste leerlingen van Pierre Cuypers en bouwde een groot aantal kerken in de jaren waarvan er nog behoorlijk wat behouden zijn gebleven, zie Lijst van bouwwerken van Evert Margry. Misschien had de aannemer zijn werk niet goed gedaan. Wel leuk om dit ook even te vermelden op deze pagina. Joris (overleg) 12 nov 2019 22:55 (CET)

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Sint-Laurentiuskerk (Stompwijk). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 26 mrt 2020 10:37 (CET)