Overleg:Sioo

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Filing cabinet icon.svg

Archiefoverzicht


Nieuwe archiefpagina

Verwijzing naar de Archief verwijderd[bewerken]

Na een archivering van de oude overlegbijdragen wordt hier net de {{Archief}} - tag verwijderd, zie hier. Dat lijkt me niet verstandig, en daarom is deze teruggeplaatst. -- Mdd (overleg) 11 okt 2018 16:43 (CEST)

Terugplaatsen van opsomming van directe betrokkenen bij het Sioo[bewerken]

In 2010 in opsomming naar directe betrokkenen uit het artikel verwijderd, zie hier. Aangezien andere artikelen over onderwijsinstellingen en beroepsorganisaties op Wikipedia ook dergelijke opsommingen bevatten, stel ik voor deze opsomming (al dan niet in afgeslankte vorm) terug te plaatsen. -- Mdd (overleg) 11 okt 2018 16:49 (CEST)

Liever niet: de meesten daar zijn vanwege andere functies E, de meesten hebben geen eigen lemma. Dit is heel iets anders dan een gewone onderwijsinstelling. Paul Brussel (overleg) 11 okt 2018 16:52 (CEST)
Inderdaad. Alleen gelinkte namen in het artikel zetten. Maar alleen als ze echt een relevante band met Sioo hebben: anders is het namedropping en daarmee promo. — Zanaq (?) 11 okt 2018 18:44 (CEST)

In dit artikel was in 2010 al eens een korte opsomming toegevoegd, zie hier, die later is verwijderd. Nu kan worden toegevoegd:

Bij het SIOO zijn tegenwoordig zo'n 200 docenten actief, waaronder Joan van Aken, Jaap Boonstra, Hans de Bruijn, Yvonne Burger, Léon de Caluwé, Paul Frissen, Hans Strikwerda, Dirk Swagerman, Henk Volberda en André Wierdsma. Onder de ouddocenten waren Berend Willem Berenschot, Ernst Hijmans Ernst Marx Miel Otto en Jan Grijpink. Sinds de oprichting in 1958 hebben in de eerste 50 jaar zo'n 7000 studenten daar een opleiding gevolgd.[1]
  1. Gerhard Smid, Vittorio Busato (2006). Raadsgriffiers maken geschiedenis: het handwerk van bestuurlijke vernieuwing in gemeenten. Uitgeverij Van Gorcum p.120.

Met het niet vermelden van deze data wordt voor het publiek gewoon wel aanwezige informatie achtergehouden. -- Mdd (overleg) 12 okt 2018 00:11 (CEST)

Voor een commerciële organisatie geldt de eigen website als primaire informatiebron; WP:NL is er niet om dat nog eens te faciliteren, afgezien van het NE zijn in een encyclopedie wie er allemaal wel niet een keertje een cursusje heeft gegeven voor die instelling. Paul Brussel (overleg) 12 okt 2018 00:18 (CEST)
Opmerking Opmerking - 7000 studenten in 50 jaar = gemiddeld 140 per jaar: een verwaarloosbaar aantal studenten en dus een wat aantal studenten betreft niet serieus te nemen instelling. En terzijde: met 200 docenten, zijn er dus meer docenten dan studenten... Allemaal een beetje ridicuul dus als je de docenten wilt gaan noemen. Paul Brussel (overleg) 12 okt 2018 00:29 (CEST)
Het is gewoon data uit: Gerhard Anne Casimir Smid (2006), Raadsgriffiers maken geschiedenis. p. 120, dat meldt:
"Sioo, Interuniversitair centrum voor organisatie- en veranderkunde bestaat bijna vijftig jaar. Het is een netwerkorganisatie met zo'n 200 docenten en 7000 alumni die worden ondersteund door een professionele staf van 30 mensen. Sioo biedt verschillende programma's aan die bestuurders, adviseurs en (interim)managers en..."
Hieruit valt af te leiden, dat het Sioo een divers aanbod biedt/bood voor diverse doelgroepen. Als je dan 10 van de 200 docenten benoemd geef je een redelijke indruk van de betrokkenen. -- Mdd (overleg) 12 okt 2018 01:02 (CEST)
Nee, dat geef je niet want je weet absoluut niet wie van dat absurde hoge aantal 'docenten' op zo'n mager aantal studenten eigenlijk wat doet; dat is name dropping en reclame en dat moet dus niet want dat gebeurt inmiddels al genoeg. Paul Brussel (overleg) 12 okt 2018 09:38 (CEST)
Op de Sioo website worden moment nog steeds hetzelfde aantal (zo´n 190 docenten) met naam genoemd, zie https://www.sioo.nl/docenten/, en daarbij staat ook welke cursus of cursussen ze geven. Mdd (overleg) 12 okt 2018 18:44 (CEST)
Al die opleidingen zijn NE, zelfs de zogenaamde masteropleiding geeft geen recht op het voeren van de mastertitel; dat maakt docenten voor die opleidingen hier ook NE en dus niet hier vermeldenswaard. (En bij velen staat helemaal geen cursus vermeld.) Paul Brussel (overleg) 12 okt 2018 18:48 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Sioo. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 10 nov 2018 21:15 (CET)