Overleg:Sleepboot

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Hybride voorstuwingssystemen voor sleepboten[brontekst bewerken]

Recentelijk las ik een artikel in Kijk magazine ivm het E3 Tug project. In het artikel las ik dat de motor voor het slepen hierbij een interne verbandingsmotor is, en de trips van en naar het te slepen schip elektrisch gebeurt, op brandstofcellen of op accu's. Ik las dat er verschillende ontwerpen zijn gemaakt, doch in veronderstel dat deze allemaal op het vermelde principe (beschreven hierboven) werken.

Graag wens ik een alternatief voor te stellen: Gezien de motor voor het slepen toch maar 2% van de tijd wordt gebruikt, en de resterende 98% van de tijd een kleinere motor voldoet, lijkt het me veel logischer om voor de motor voor het slepen een elektrische motor te gebruiken en voor de andere activiteiten een interne verbrandingsmotor (dus net andersom dan de huidige ontwerpen).

Als sleepmotor stel ik een krachtige inductiemotor voor die direct wordt aangedreven (zonder batterijen) door een alternator die zelf wordt aangedreven door een interne verbrandingsmotor. Voor de trips van/naar de te slepen boot kan gewoon op de verbrandingsmotor worden gevaren (dewelke dan op een laag toerental/versnelling draait). Voor het slepen wordt dan overgegaan op de elektrische motor (verbrandingsmotor draait dan op een hoog toerental/versnelling).

Gezien een inductiemotor veel efficienter is kan hij veel lichter worden uitgevoerd dan de verbrandingsmotor, ook is hij veel goedkoper. Gezien de inductiemotor direct wordt aangedreven door de alternator zijn er tevens geen batterijen nodig (dewelke anders na 5-7 jaar dienen vervangen te worden, en milieu-belastend zijn). De verbrandingsmotor wordt wel de meeste tijd gebruikt en de emissies zouden dus hoger zijn (hoewel veel energie-efficienter wordt gevaren).

Echter, dit hoeft geen probleem te zijn indien brandstoffen met een lage of geen emissie-uitstoot wordt gebruikt.

Ivm het voorstel wens ik nog enkele dingen te verduidelijken: de inductiemotor moet natuurlijk wel de energie van ergens halen en de interne verbrandingsmotor zal zoveel energie niet kunnen genereren dmv de alternator die hieraan verbonden is (die enkel wordt aangesloten op het moment dat de sleepmotor nodig is). Dit, aangezien de kracht voor deze (gewoon varen) veel lager is en dus in een veel kleinere uitvoering dient gemaakt te worden.

Vanwaar komt de benodigde extra kracht dan wel (behalve de interne verbrandingsmotor) ? Nou, dat kan van een batterij komen of (ultra)capacitor (kan worden opgeladen bij gewoon varen door de interne verbrandingsmotor. Gezien de extra kracht niet zoveel hoeft te zijn kan de batterij/capacitor klein worden gehouden. Indien wordt uitgegaan van een totaal nieuwe boot te maken (ipv een upgrade van bestaande boten) kan misschien best een microturbine of alternatievelijk een Stirling motor worden gebruikt). Als brandstof kan een emissieloze brandstof, bv N20 (lachgas), knalgas (HHO), waterstofgas, ... of een andere brandstof (methaan, biogas, ethanol, hout, ) worden gebruikt. Hout kan enkel worden gebruikt in combinatie met een Stirling motor.

80.200.238.94 10 dec 2012 11:33 (CET)[reageer]