Overleg:Sokkel (beeld)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ik heb de naam van Eddy Roos (beeldhouwer) uit het artikel verwijderd. Het geeft geen pas een beeldend kunstenaar in een verklarend artikel op te nemen. --GerardusS 17 dec 2007 16:16 (CET)

Is dit artikel wel geschikt voor Wikipedia? Wellicht opnieuw beginnen? Gewoon maar vergeten?--GerardusS 18 dec 2007 15:23 (CET)

Waarom mag je in een algemeen artikel geen voorbeeld geven? Ik zou het gewoon laten staan of gewoon normaal anoniem maken. Je verandering had de betekenis van de zin op onjuiste wijze veranderd. Gerben1974 25 dec 2007 01:24 (CET)
Ik begrijp je reactie, maar wijs op de geschiedenis van het artikel. Pas op 31 maart 2007 is de bolvormige sokkel geintroduceerd, inclusief de promotie van Eddy Roos (en dat niet alleen in dit artikel heb ik nu achteraf gemerkt) door gebruiker: Nemoisnobody. Dit gaf het artikel ineens een andere draai. Vraag blijft of dit wel een volwaardig artikel is of alleen een woordverklaring + enkele anecdotes. Discussie is wat mij betreft altijd welkom, vandaar dat ik mij in tegenstelling tot andere gebruikers juist graag op de overlegpagina meld.--GerardusS 25 dec 2007 08:29 (CET)
Man and Pegasus Millesgården
Hallo Gerben1974, Nu het artikel Sokkel toch blijft, nog even na sputteren over onze discussie van december 2007.
Mijn ergernis (niet over jou hoor) zorgde voor mijn taalbeneveling, je had helemaal gelijk. Het blijft een feit
dat alhoewel taalkundig correct de zin nauwelijk neutraal is: dat waargenomen zweven is uiterst subjectief en daarom
niet wikiwaardig. Kijk naar de bovenstaande foto. Zo extreem zwevend. Maar dat het beeld objectief gezien zweeft, nou nee
en dat zie je ook. Dat is nou die typische catalogustaal van een galerist of kunstkriticus. Ik vind dus dat die zin (even-
als het hele artikel) maar op de schop moet worden genomen) Interesse?--GerardusS 8 jan 2008 10:01 (CET)


hiervoor.

piëdestal → padde(n)stoel[bewerken]

Het woord paddenstoel is een een verbastering van het woord piëdestal (vanwege zijn vorm). De oorspronkelijk niet aanwezige "n" in het woord is er bij de spelling 2006 toegevoegd.

De volgende tekst hierboven verwijderd, dit lijkt me onzin tevens heeft dit niets te maken met de nederlandse woord sokkel maar met de engelse woord --84.87.110.42 7 dec 2009 19:26 (CET)

Sowieso is het wmb Niet Encyclopedische informatie omdat het over het woord gaat, niet over het onderwerp dat deze pagina beschrijft. Meer iets voor een (etymologisch) woordenboek, als het al correct is. — Zanaq (?) 7 dec 2009 19:38 (CET)