Overleg:Sokos Hotel Viru

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Bronnen[bewerken]

Dit lemma lijkt sterk te leunen op informatie die afkomstig is van het hotel/de keten zelf en is dus verre van onafhankelijk / betrouwbaar is. Ik heb al wat blatante promotietaal verwijderd maar vraag me af of dit artikel gebaseerd op deze bronnen wel behouden moet blijven. Zelfs een link naar een museum wekt reclame op... Paul Brussel (overleg) 16 sep 2013 01:05 (CEST)

Wat is er dan volgens jou niet waar in het artikel? Sijtze Reurich (overleg) 16 sep 2013 07:38 (CEST)

Ik heb een link naar een webpagina met technische gegevens (hoogte, architecten, bouwjaar, enz.) en een noot naar een beknopte geschiedenis van het gebouw met het verhaal van de twee Finse firma's toegevoegd. Ze lijken mij onafhankelijk van wat het hotel zelf schrijft, maar wel in overeenstemming daarmee. Sijtze Reurich (overleg) 16 sep 2013 08:40 (CEST)

Afgezien van[bewerken]

"Afgezien van enkele kerktorens was het tot 1980 het hoogste gebouw van de stad." Leuke zin. Hoezo zouden van die kerktorens afzien? Apdency (overleg) 17 sep 2013 20:52 (CEST)

Als het je stoort, kun je er "behalve" van maken. vriendelijke groet, Sijtze Reurich (overleg) 17 sep 2013 21:12 (CEST)
Inhoudelijk zou dat niets veranderen. Het is me gewoon niet duidelijk wat de situatie was. Als er tot 1980 enkele (hoeveel?) kerktorens waren die hoger waren, dan is het nogal scheef om de woorden 'hoogste gebouw' aan het hotel te koppelen. 'Afgezien van enkele andere steden is Eindhoven de grootste stad van Nederland.' Als die kerktorens echter kleiner waren maar wel in de buurt kwamen, dan zou je het anders moeten formuleren. Groet, Apdency (overleg) 17 sep 2013 21:28 (CEST)

Toen het hotel werd gebouwd, waren twee kerktorens in het historische centrum hoger: die van de Sint-Nicolaaskerk van 105 meter en die van de Sint-Olafkerk van bijna 124 meter. De andere torens in de binnenstad waren allemaal lager. Ik ben er niet zeker van of er buiten de binnenstad nog een hogere kerktoren was, maar het lijkt me tamelijk onwaarschijnlijk. Ik kan van "enkele" "twee" maken of ik kan de kerken met name noemen. De Sint-Olafkerk heeft hier al een artikel, de Sint-Nicolaaskerk nog niet (staat wel op mijn lijstje). O ja, het in 1980 gebouwde Hotel Olümpia was weer hoger dan het Viruhotel, maar de twee kerktorens bleven het winnen. Sijtze Reurich (overleg) 17 sep 2013 22:45 (CEST)

Ik heb voor het tweede gekozen. Bedankt voor het melden van dit leesprobleem. Ik had hier zelf niet bij stilgestaan. Sijtze Reurich (overleg) 17 sep 2013 23:27 (CEST)

Jij ook bedankt. Het is nu duidelijk wat de verhoudingen destijds waren. Groet, Apdency (overleg) 18 sep 2013 10:50 (CEST)

De Sint-Nicolaaskerk heeft nu ook een artikel. Langzaam worden alle rode links in de artikelen over Tallinn blauw. Misschien moet ik op afzienbare termijn wel op zoek naar een andere mooie stad met veel rode links. Sijtze Reurich (overleg) 29 nov 2013 14:04 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Sokos Hotel Viru. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 12 okt 2017 13:25 (CEST)

Gearchiveerde link vervangen door een werkende webpagina. Sijtze Reurich (overleg) 12 okt 2017 16:30 (CEST)