Overleg:Spiegelparadox

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ik zou niet spreken van de rechterarm van het spiegelbeeld, dan creëer je onduidelijkheid in plaats van iets te verhelderen. En ook niet van wat het spiegelbeeld ziet of vindt. Ik zou me beperken tot concretere zaken zoals wat in de spiegel te zien is en waar. De losse paragraafjes vormen ook niet een samenhangende oplossing van de paradox. Soms bevatten ze zelfs een vraag zonder antwoord, dus iets om zelf te overdenken. Dat is niet helemaal de stijl van Wikipedia. - Patrick (overleg) 30 jul 2020 22:12 (CEST)

Het spiegelbeeld als persooon beschouwd heeft zeker een rechterarm, daarin ligt juist de oorzaak van de paradox. Maar het is inderdaad beter het spiegelbeeld niet te laten denken en ook geen losse vragen over te laten. Madyno (overleg) 31 jul 2020 11:57 (CEST)
Er staat dat in onze perceptie van voorwerpen met een linker- en een rechterkant links en rechts verwisseld zijn, hoewel de spiegel alleen voor en achter omwisselt. Dit betekent dat in onze perceptie de arm die je rechts in de spiegel ziet de linkerarm is van de schijnbare persoon, terwijl dit eigenlijk zijn rechterarm is; dat bij het spiegelbeeld het gezicht aan de achterkant van het hoofd zit staat daar los van. - Patrick (overleg) 31 jul 2020 21:21 (CEST).
Ik begrijp niet goed waar je heen wil. Madyno (overleg) 31 jul 2020 22:39 (CEST)
Je zou in de formulering beter onderscheid moeten maken tussen feiten en juiste redeneringen om dingen uit te leggen (waarbij je als je het hebt over de rechterarm van het spiegelbeeld, zegt wat je daarmee bedoelt), en verkeerde ideeën van iemand die weinig begrijpt van spiegels en dingen paradoxaal vindt. - Patrick (overleg) 3 aug 2020 12:02 (CEST)
Ik heb een zin toegevoegd. Is dat wat je bedoelt? Madyno (overleg) 4 aug 2020 10:54 (CEST)
Dat is wel een verbetering, inderdaad. Ik heb nog een aanpassing gedaan die daarop inhaakt. - Patrick (overleg) 4 aug 2020 11:24 (CEST)