Overleg:Sprinter (treindienstsoort)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

er zijn toch wel meer sprinters dan die hier staan? sprinter van Den Haag centraal naar Haarlem bijvoorbeeld – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 83.84.166.164 (overleg · bijdragen)

De tabel mag inderdaad wel bijgewerkt worden: er staan nu ook enkele stoptreinen op, en inderdaad staat de Sprinter die je noemnt, er nog niet op. Paul B (overleg) 14 jul 2011 17:14 (CEST)

Frequentie 's-avonds[brontekst bewerken]

Mag er voor 's-avonds ook, indien de frequentie op dat moment afwijkt van de normale frequentie, de frequentie dan gemeld worden? Bijvoorbeeld: de sprinter tussen Tilburg Universiteit en Weert rijdt vanaf 21:00 slechts één keer per uur per richting. OPolkruikenz (overleg) (2 dec. 2012 13:25)

Verschil Sprinter <---> Stoptrein?[brontekst bewerken]

Kan iemand mij een duidelijke verklaring geven wat het verschil is tussen een Sprinter en een Stoptrein? Want ik zie ze om eerlijk te zijn totaal niet, en de samenvoeging staat nog steeds open. ARVER (overleg) 7 feb 2017 20:24 (CET)

Een Sprinter is een stoptreindienst (met kleine letter) van NS. Bij NS is er geen treindienst met de naam Stoptrein (met hoofdletter). - Patrick (overleg) 7 feb 2017 20:50 (CET)
Dank je voor het antwoord. Dus de conclusie is dat een sprinter in dit geval hetzelfde is als een Stoptrein, alleen dat de NS de Stoptrein sprinter noemt.
Dit neem ik mee in het samenvoegingsverzoek. ARVER (overleg) 10 feb 2017 11:10 (CET)