Overleg:Station Antwerpen-Centraal

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De koepel wordt momenteel aan de buitenkant gerenoveerd en is al bijna klaar, staat niets over in het artikel. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.196.129.130 (overleg · bijdragen)

Er staat ook niets over de 235 andere renovaties die het gebouw ooit gehad heeft. Misschien voel je je geroepen om er iets over te schrijven. Maar in denk niet dat in een papieren encyclopedie dat vermeld zou worden dus de vraag is dan of het alhier wel moet. Vdkdaan (Gif mo sjette) 24 mei 2016 22:05 (CEST)[reageer]

Lijst van treindiensten[brontekst bewerken]

Lijst van treindiensten kent afwijkingen in het weekend. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.196.142.252 (overleg · bijdragen)

Lijkt me onvermijdelijk en ook niet erg. Wikipedia is een encyclopedie, wie een trein zoekt raadplege het spoorboekje. Jaho (overleg) 22 jan 2011 01:11 (CET)[reageer]

Er staan veel mooie foto's in van dit – naar mijn persoonlijke smaak – prachtige gebouw zodat een galerij zonder meer gerechtvaardigd is om meer te laten zien. Maar als het aantal foto's in de galerij zodanig groot is dat er meerdere 'regels' (rijen) ontstaan, dan is de 'standaard' matrix-opmaak (waarbij elke foto, ongeacht de dimensies en aspect-ratio evenveel ruimte krijgt en om alle thumbnails relatief grote, grijze 'Passe-partout' om alle foto's in het galerij overzicht staat (de verhouding tussen beeld en 'wit-/grijs-ruimte' raakt in onbalans. Zelf kies ik er in die gevallen voor om voor galery mode "packed" te kiezen, waarbij de passe-partouts verdwijnen, alle thumbnails naar dezelfde hoogte worden geschaald (en er veelal ook meer foto's/thumbnails op één regel passen). Dit geeft (volgens mij vrijwel altijd) een rustiger beeld; Google Images toont ook het resultaat van image-searches op deze manier.

Ik wilde dan ook voorstellen (maar niet zonder enig overleg) om de fotogalerij naar deze modus om te zetten. Hieronder heb ik de galerij gekopieerd met de mode="packed" parameter, zodat goed beoordeeld kan worden of (/dat) het inderdaad een fraaier, rustiger beeld is, met nagenoeg geen loze wit- of grijs-ruimten, en de gallerij ook efficienter van de ruimte gebruik maakt.

Voorbeeld in 'packed' modus[brontekst bewerken]

Galerij in packed mode (even ingeklapt tbv ruimte)

Captions[brontekst bewerken]

Soms vormen (lange) captions/omschrijvingen alsnog een onbalans (zeker bij een mis van korte en lange omschrijvingen) die visueel nog onrustig kunnen ogen. In die gevallen is het te overwegen om voor de captions een <small>...</small> stijl te kiezen, waarmee de invloed/het effect van de teksten op de totale galerij met ongeveer de helft afneemt. (Een derde optie is om de captions "on-hover" te laten tonen, maar dat komt niet altijd even fraai uit de verf). Soms kun je wat invloed uitvoeren op het 'gedrag' van de captions, zoals met 'non-breaking spaces' (&nbsp;), '-hyphens', of gebruik van het {{nowrap}}-sjabloon en/of combinaties. Voor voorbeelden zie o.a. mijn kladblok, de galerijen in het artikel Zottegem. In het artkel Schoonheid#Zeven schoonheden is het resultaat te zien van het gebruik van on-hover captions.

Hoe dan ook, als er geen (ernstige) bezwaren zijn wilde ik voorstellen om de galerij onder in dit artikel om te zetten naar de bovenstaande packed-mode. Met vriendelijke groet -- martix (overleg) 8 mrt 2019 07:29 (CET)[reageer]

Voor mij is het een duidelijke verbetering tegenover de huidige situatie. Wat mij betreft had je het zelfs niet hoeven vragen :) Top! Grutman (overleg) 8 mrt 2019 08:35 (CET)[reageer]
Idem dito. Doen. Vdkdaan (Gif mo sjette) 10 mrt 2019 21:51 (CET)[reageer]

Afgehandeld[brontekst bewerken]

Uitgevoerd Uitgevoerd De voorgestelde aanpassing heb ik inmiddels doorgevoerd. Ik heb het in twee afzonderlijke stappen gedaan (de voornaamste aanpassingen van de onderschriften als laatste, zodat die eventueel apart ongedaan gemaakt kan worden); hoewel de uitleg in de hulp-sectie over galerijen laat zien dat de tekst 'gewoon' links uitgelijnd blijft, bleek dat hier niet zo te zijn en werd alle tekst gecentreerd (mogelijk is die gecentreerde uitlijning verbonden aan de packed-mode), maar ik heb die vervolgens alsnog (geforceerd) links uitgelijnd voor een rustiger beeld, en een aantal onderschriften ook nog wat beknopter gemaakt – onder meer door "Antwerpen Centraal Station" uit onderschriften te verwijderen, want dat is immers nogal wiedes – (of bij heel summiere beschrijvingen iets toegevoegd), en hier en daar ook wat incidentele opmaakaanpassingen gepleegd. Ik heb boven de galerij, en in de context ervan, ook een verwijzing naar de commonscat opgenomen (m.b.v. het {{Zie ook}}-sjabloon, niet door een gekaderd zusterproject-sjabloon die gewoon onderin de pagina hoort, waar een 'box'/verwijskader wel beter past.

Misschien kunnen een aantal onderschriften nóg wel iets beknopter, ik wil jullie graag vragen om daar eens naar te kijken (zoals de (nu) smalle foto "Bovenaanzicht doorgaande tunnelsporen.". Maar ook van de foto die nu "Vergezicht van het station" heeft vind ik zelf een duiding wel gewenst die aangeeft of het een noord-/zuid-/oost-/west-aanzicht betreft of bijvoorbeeld de voorgevel of achtergevel. (Ik ben ter plaatse niet erg bekend, ik neem aan dat een van de meelezers meteen duidelijkheid kan verschaffen. Mvg -- martix (overleg)