Overleg:Stella Maris (schip, 1929)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ok,OK, ik vermoed wat het probleem is, het ziet er te vrolijk en te persoonlijk uit. Dat kan anders. Wat me gewoon dwars zit is het gebrek aan kennis over de technische en binnenvaart onderwerpen in Wikipedia. En ik moet er aan wennen hoe je het inkleedt als je geen voorbeelden mag geven. Al tikkende kwam ik heel veel ontbrekende termen tegen, die allemaal via de beschrijving van het schip boven water kwamen. Als je als hobby met een groot vaarbewijs alle binnenschepen door Europa mag varen en met een sportpatent tot Basel komt, heb je enig idee waar het over gaat. Kortom, het hangt op gewenning, denk ik, en zal ik weer eens moeten omschakelen naar een andere denkwijze. Ik zal om te beginnen de zaak strakker in het pak steken. Stunteltje 11 dec 2007 09:16 (CET)

Succes en ik zet zometeen een handig informatiesjabloon met tips neer op je overlegpagina. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 dec 2007 08:56 (CET)

Verwijderingsnominatie van o.a. Afbeelding:1929 1IB6-1.jpg[bewerken]

Eén of meerdere afbeeldingen die gebruikt worden op deze pagina of overlegpagina, zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Afbeelding:1929 1IB6-1.jpg en Afbeelding:1929 1IB6-2.jpg, zie Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20080119. --E85Bot 20 jan 2008 02:04 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Stella Maris (schip, 1929). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 5 okt 2018 21:38 (CEST)

De ligplaats[bewerken]

Ik vroeg me af of de volgende alinea iets voor de hoofdnaamruimte was, voorlopig maar eens hier geplaatst:

In het Merwedekanaal

Het vinden en behouden van een eigen vaste ligplaats voor een schip van deze afmetingen is niet eenvoudig. Na de koop in Nes aan de Amstel voer het schip naar het Boerengat in Rotterdam. Maar volgens de havenbediende mocht het daar niet blijven liggen en een half jaar later werd het onder het Witte Huis, naast de Jan Kuitenbrug. In 1972 kwam het schip verder richting nieuwe woonplaats van de schipper en werd het de Stationsweg in Gorinchem. Vanaf de 80-er jaren van de vorige eeuw wilde de Dienst der Domeinen dat er huur werd betaald. In 2002 heeft een buurman zonder medeweten van de eigenaar het schip tot twee keer toe van de ligplaats verhaald om er in strijd met de ter plaatse geldende voorschriften beide keren een woonboot voor in de plaats te kunnen leggen. De overheid trad daar niet tegen op. Het heeft daarna zo'n vier jaar in het Merwedekanaal achter de Kerkhofsluis gelegen, tot het een ligplaats in Meerkerk kon huren. De gemeente Gorinchem bleef na een besluit van Gedeputeerde Staten in strijd met de wet in gebreke het schip op te nemen in het bestemmingsplan of de gehuurde ligplaats in te tekenen in de verbeelding. In 2014 was dit geregeld en kreeg het schip een eigen steiger aan de Stationsweg.