Overleg:Strategische planning

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Overleg 2006[bewerken]

Ik vraag mij altijd af: is strategie het kiezen van de doelen of het bereiken van de doelen. (of zoals hier beide)

Rob G Weemhoff 1 mrt 2006 16:36 (CET)

Een strategie is geen activiteit, het is een plan. Geen van beide dus. Sander Spek (overleg) 1 mrt 2006 17:06 (CET)
Strategie gaat over de formulering en uiteindelijk de internalisering van langetermijn doelen. Koen van Elst 27 oct 2006 23:20 (CET)

Waardevrij?[bewerken]

Is deze tekst wel waardevrij / neutraal? Ik doel op de zin:

"Bedrijven worden tegenwoordig geconfronteerd met veel competitieve en technologische uitdagingen. Het is daarom van belang om, naast een goed management, IT leiders aan te trekken. Deze professionals begrijpen zowel de technologische ontwikkelingen als de gevolgen hiervan voor de bedrijfsstrategie."

Het komt mij voor dat dit geschreven is door een I(C)T-er. Natuurlijk schuilt er een kern van waarheid in, maar dit hangt van de complexiteit en informatiedichtheid van het bedrijf af. Ook is het vreemd om te lezen dat "deze (IT!) professionals" technologische ontwikkelingen begrijpen; weten zij alles van lopende banden, robots, voedingsleer, veiligheid, chemische processen, procestechniek, kortom, vaktechnische zaken buiten de I(C)T? Ik zou daarom de hele tekst hierboven weghalen. Of schrijf een breder georriënteerde tekst. T.N.. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 213.236.112.126 (overleg · bijdragen)

Wikipedia is een open encyclopedie. U bent vrij om dingen te wijzigen indien u denkt dat deze niet kloppen. Ik zal een aantekening maken op de pagina Wikipedia:Overleg gewenst, zodat anderen eventueel ook naar dit overleg of naar het artikel kunnen kijken. M.v.g. ¿Richardkw¿ 31 okt 2008 22:45 (CET)