Overleg:Tenet

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Functie dodemansknop[brontekst bewerken]

Ik merk dat verschillende bewerkers het oneens zijn over wat de dodemansknop van Sator doet, dus deze informatie wordt steeds weer veranderd. Ik ben ervan overtuigt dat de dodemansknop van Sator het algoritme niet direct activeert, maar het stuurt de locatie van het algoritme naar de toekomst, zodat het in de toekomst kan worden gebruikt. Zo staat het ook on de screenplay:

NEIL
It’ll be linked to a switch. Probably a simple email burst, revealing the location of the dead drop, set to fire if his heart stops.
PROTAGONIST
In effect, his death activates the algorithm. He dies, the world ends – no one dares kill him.

Protagonist zegt dus dat Sators dood zorgt voor de activatie van het algoritme, maar dit is niet direct, maar indirect. De bom die ontploft is niet gerelateerd aan de dodemansknop, maar staat daar los van, het heeft een timer. Dit is ook de reden dat de bom niet direct ontploft als Sator sterft. Het enige verschil is, dat op het moment dat Sator dood is in de film, het extra belangrijk is dat het algoritme weg wordt gehaald van de 'dead drop', (en dat is inderdaad wat gebeurt). Dus de locatie van het algoritme is naar de toekomst gestuurd door Sators dood, maar het algoritme ligt niet meer op die locatie, dus de toekomst kan er niks mee. Als iemand een andere interpretatie heeft over de dodemandsknop van Sator en de gevolgen van zijn dood, hoor ik het graag (hier), maar het heen en weer veranderen in de hoofdtekst zoals al een paar keer is gebeurd lijkt me in dit geval niet de juiste oplossing. Aart b (overleg) 9 nov 2021 13:56 (CET)[reageer]