Overleg:Tennant Creek

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Devil(')s Marbles[bewerken]

Taalkundig is Devil's Marbles natuurlijk de juiste schrijfwijze. Toch heb ik Devils Marbles veel meer gezien dan de schrijfwijze met apostrof. Op de pagina van de Parks and Wildlife Commission of the Nothern Territory staat de naam zonder apostrof in de titel, maar in de tekst staat hij met apostrof. Ik heb hen gevraagd wat de officiële schrijfwijze is. Het antwoord zal vermoedelijk enkele dagen op zich laten wachten. WHB 8 sep 2005 21:17 (CEST)

Vandaag heb ik op bovenstaande vraag antwoord gekregen:

The official spelling is "Devils Marbles Conservation Reserve" without the apostrophe. Apostrophes are as a general rule not to be used in place names and so also park names with the exception of "John Flynn's Grave Historical Reserve", as this is actually the grave of this person.
Kind regards,
Anita Tromp
Regional Parks Assistant
Parks & Wildlife NT

Vertaling:

De officiële spelling is "Devils Marbles Conservation Reserve" zonder de apostrof. In het algemeen worden apostrofes niet gebruikt in plaatsnamen en dus ook niet in namen van parken, met uitzondering van "John Flynn's Grave Historical Reserve", omdat dit daadwerkelijk het graf is van deze persoon.

WHB 16 sep 2005 19:37 (CEST)

Ik heb ontdekt dat bovenstaande link niet meer werkt. deze wel. WHB 31 okt 2006 17:44 (CET)

Andere vraag: wat doet de link naar die rotsblokken hier überhaupt? Floris V 31 okt 2006 18:00 (CET)

Tennant Creek is de plaats die het dichtst bij de Devils Marbles ligt (volgens Australische maatstaven liggen ze in de omgeving). Maar verwijder hem gerust als je hem overbodig vindt. WHB 31 okt 2006 18:22 (CET)

Oké, ik vond 100 km ver weg, maar bni wat is 100 km in Australië? Laat maar staan dus. Floris V 31 okt 2006 19:00 (CET)