Overleg:Teresia van Avilakerk (Den Haag)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Teresia van Avilakerk (Den Haag). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 17 mei 2019 16:55 (CEST)

nieuwe kerk[bewerken]

Volgens de tekst werd het orgel in de nieuwe kerk geplaatst. Ik neem aan dat hiermee de nieuwe Teresia kerk wordt bedoeld en niet de Nieuwe kerk aan het Spui. Hoewel die naam met een hoofdletter geschreven wordt was dit toch mijn eerste gedachte. Ander punt is de genoemde katholieke schuilkerk of kapel aan de Juffrouw Idastraat stond die op de plek van de huidige Oud Katholieke kerk? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 83.86.90.39 (overleg · bijdragen) 10 sep 2019 18:00 (CEST)

De Nieuwe Kerk aan het Spui heeft al ruim drie eeuwen het Duyschot-orgel. Best mogelijk dat het inderdaad dezelfde plek is in de Juffrouw Idastraat, de rooms-katholieke kerk daar was een noodkerk. Maar zeker weet ik het niet. Hartenhof (overleg) 11 sep 2019 11:04 (CEST)
De oudere kapel of schuilkerk in de Juffrouw Idastraat stond niet op dezelfde plek als de huidige Oud Katholieke kerk (H.H. Jacobus- en Augustinuskerk), die gevestigd is in de Juffrouw Idastraat 7 en 7a. Op de zolder van Juffrouw Idastraat 13 bevindt zich namelijk tot op de dag van vandaag de Kapel van Maria Mater Dei en ook de Bisschopskamer, waar in 1720 door het Utrechts Metropolitaan Kapittel de nieuwe Aartsbisschop van Utrecht werd gekozen. De twee staan overigens direct naast elkaar, want de huidige Oud Katholieke kerk is op het terrein achter verscheidende huizen gebouwd, waaronder nummer 13. oSeveno (overleg) 11 sep 2019 14:10 (CEST)