Overleg:The Ocean Cleanup

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik denk dit artikel zo langzamerhand onder de categorie hoax geplaatst kan worden. In 2012 is men al met dit project begonnen. De kenmerken van dit project zijn dat voortdurend gelikte propaganda artikelen worden geproduceerd en aan de media worden aangeboden, gepaard gaande met geld inzamelen. Er zijn altijd, om de zo vele tijd pilots maar de resultaten blijven vaag. Er is nog geen plastic flesje uit de oceaan gehaald? Dan is het 2014, dan 2016, 2017, 2018 en nu zou het dan in 2020 moeten gebeuren. Hoe lang kun je dit nog volhouden en mensen wat wijs maken.

Het mooiste en een teken aan de wand is dat Boyan Slat zelf al meermalen heeft aangegeven dat hij twijfels had en dat er ingrijpende preventiemaatregelen op het gebied van plasticvervuiling moeten komen. Dan is mij wel duidelijk dat zijn presentatie en verwachtingen van de schoonmaak niet deugen.

Dit staat in de tekst: Met The Ocean Cleanup stelt hij een grootschalige schoonmaakoperatie voor, waarbij oppervlaktestromingen gebruikt zouden worden om het plastic via drijvende armen naar verzamelplatforms te laten drijven. Zo zouden de exploitatiekosten vrijwel nul zijn, en zou de operatie zo efficiënt zijn dat het mogelijk zelfs winstgevend zou zijn.

En zo lezen we dit al vanaf 2012! Het is nu 2018. Nog geen plastic flesje uit de oceaan gehaald!

Ik begrijp werkelijk niet dat Wikipedia dergelijke teksten in de artikelen plaatst. Is wetenschappelijk nergens op gebaseerd. Het is puur gokwerk en gebaseerd op aannames.

Volgens mij kun je beter Henk en Ingrid in een bootje de oceaan op sturen en daar wat plastic laten inzamelen dat schiet harder op dan alleen het produceren van fantasieverhalen, pilots en geldinzamelingen van The Ocean Cleanup. 163.158.23.128 22 mrt 2018 19:32 (CET)[reageer]

Het is niet aan wikipedia om het effect of de ecologische waarde van The Ocean Cleanup in te schatten. Alleen al de media-aandacht die het project kreeg, ook vanwege het probleem van de plasticsoep rechtvaardigt een artikel. Trouwens, ook elke betere stripfiguur of voetballer heeft een pagina, dus waarom niet? WP moet wel kritisch lbijven; precies daarom nu de kopjes “Erkenning” en “Kritiek” toegevoegd. Mogelijk komt dit tegemoet aan de bezwaren van (anoniem) 163.158.23.128 22. Robberd77 (overleg) 22 okt 2019 17:40 (CEST)[reageer]
Anoniem kan zich er ook over verbazen dat we over onzin als godsdienst en vaccinatie artikelen hebben. Of over mensen die kritisch zijn over vaccinatie. Of over homeaopathie, of over Yomanda. Of over de relativiteitstheorie, terwijl iedere goede gereformeerde weet dat de aarde pas een paar duizend jaar oud is. De wetenschap mag kritiek hebben, maar dat betekent niet dat we de artikelen erop gaan censureren. Juist niet, want Wikipedia is neutraal. Dat betekent dat de inhoud zonder mening wordt gepresenteerd, en niet is bedoeld om welke waarheid dan ook te verspreiden. Edoderoo (overleg) 22 okt 2019 19:07 (CEST)[reageer]
Side view of floating barrier
  • A: Wind
  • B: Waves
  • C: Current
  • D: Cross section of floating barrier. (The wind, waves, and current push the barrier into the slower moving debris, thus collecting it.)
Top view of floating barrier
  • A: Navigation pod
  • B: Satellite pod
  • C: Camera pod

Anna Frodesiak (overleg) 18 sep 2018 22:07 (CEST)[reageer]