Overleg:The Wedding Date

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Het gaat hier om The Wedding Date . Bruiloft, afspraakje (en verloving) zijn dus zeeeeeer on-topic links. Jullie zijn wel vermoeiend zeg. -- Zanaq (?) 26 jan 2006 13:01 (CET)

En "afspraakje"?? - Zanaq, je gaat achteruit in je stijfkoppigheid. Knuga 26 jan 2006 15:20 (CET)[reageer]
Date betekent ongeveer afspraakje. ik zie niet waar je achteruitgang ziet. -- Zanaq (?) 26 jan 2006 15:22 (CET)
Hoe veel soorten afspraaken zijn er? Sinds wanneer is dit de Wiktionary? Je kan op deze manier wel alle artikelen blauw redeneren, zo cruciaal is het niet. Gigolo wel, daar was ik met je eens - maar de rest vind ik onzin. Heb je niets beters te doen dan dit? Knuga 26 jan 2006 15:26 (CET)[reageer]
Gigolo vind ik juist twijfelachtig. die is nauwelijks on-topic. Gigolo is een "moeilijk woord" dat om die reden best gelinkt kan worden. -- Zanaq (?) 26 jan 2006 15:30 (CET)
Exact daarom was ik met je eens mbt Gigolo, en oneens met de rest. Knuga 26 jan 2006 15:43 (CET)[reageer]
Huh? ik zal daar nog eens goed overnadenken, maar als je het kan verduidelijken, graag. -- Zanaq (?) 26 jan 2006 15:50 (CET)

Ik heb enige termen ontlinkt, gezien het feit dat enkele zaken absoluut niet nodig waren om te linken.

Allereerst moet duidelijk dat een link afleid van het artikel. Niet alleen leest een andere kleur tekst ineens lastiger, maar ook ben je geneigd om alles wat blauw is aan te klikken, terwijl het vaak absoluut niet nodig is.

Denk je eens in als lezer van het artikel. Je hebt The Wedding Date net gezien, of je bent van plan hem te gaan beklijken en je wilt wat meer informatie over de film zien te vinden. Je besluit op Wikipedia te gaan kijken. Naar welke informatie zoek je dan? Je zoekt naar het verhaal van de film. Je hoeft absoluut niet te weten wat jaloezie is, want dat weet je al. Ook een bruiloft moet gesneden koek zijn. Gigolo is een moeilijk woord, waarvan je de betekenis niet bij iedereen bekend mag onderstellen. (In ieder geval niet bij mij sinds vandaag).

Alle woorden die on-topic zijn linken is dus overbodig. Het is afdoende om de moeilijke woorden en de echte informatieve zaken te linken, zoals de acteurs, regisseur, speelfilm en komedie. Als je op zoek bent naar informatie over een bruiloft, kan je die term zelf wel intikken. Ik kan me niet voorstellen dat je bij het zoeken van informatie omtrent een bruiloft via dit artikel moet komen. Koos Overleg 26 jan 2006 19:56 (CET)[reageer]

aan zulk commentaar heb ik wat, dank je koos. Niet dat ik het er 100% mee eens ben, maar ik begrijp het nu beter denk ik. Ik hou van rijke wikificatie en heb nooit de neiging op links te klikken waar ik niet in geïnteresseerd ben, maar erger me altijd als links ontbreken waar ik wèl wat van wil weten, en ja, ik kan zoeken maar klikken is makkelijker. Bedankt voor je moeite, ik beschouw deze bewerkingsoorlog als beëindigd, en door mij verloren, gefeliciteerd. ;-) -- Zanaq (?) 26 jan 2006 20:04 (CET)