Overleg:Tombe van Eurysaces

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Beste mensen, Toen ik bezig was met mijn studie klassieke talen ging één van onze werkopdrachten over het monument van deze bakker. Ik vond het destijds enigszins komisch en lachwekkend dat de zin "Hij leverde mogelijk zijn brood aan het Romeinse leger of aan de keizer die het weer uitdeelde aan het volk" in het artikel staat. Deze bakker leefde namelijk hoogstens tot 30 v.Chr. volgens hetzelfde artikel. Onlangs moest ik weer aan deze misser denken, en blijkbaar is die nog niet door iemand anders opgemerkt. Pas daarom alsjeblieft het jaartal aan. Als hij rond 30 v.Chr. overleed, heeft hij niks aan een Romeinse keizer geleverd. Wellicht heeft hij dat wel gedaan, maar dan wel een stukje later.

Je hebt het zelf aan aangepast zie ik,al vraag ik me af of het aan de senaat was of aan de consul of andere hoge functionaris, of misschien alleen voor het leger. Ik zal het nog eens nazoeken. Je hebt natuurlijk helemaal gelijk dat dit niet de keizer geweest kon zijn. Dit artikel bestaat al behoorlijk lang, ik heb eigenlijk geen idee waar deze informatie vandaan kwam. Bedankt voor het melden en corrigeren! Joris (overleg) 3 mrt 2013 19:38 (CET)

relief van Eurisace[bewerken]

Volgens de Musei Comune zou het relief in het archief van Centrale Montemartini zijn "@rcsmit il rilievo di Virgilio Eurisace e consorte è attualmente nei magazzini della #CentraleMontemartini @Sovrintendenza" https://twitter.com/museiincomune/status/474167219988217856  RCSmit 4 jun 2014 18:15 (CEST)

Bedankt! Dat heb je mooi nagevraagd zie ik. Ik ken Centrale Montemartini niet, even kijken waar dat is. Joris (overleg) 4 jun 2014 18:58 (CEST)
Dat is toch wel een interessant museum, die was me nog niet opgevallen. Als ik ooit nog eens tijd heb dan zal ik het Duitse of Italiaanse artikel vertalen. de:Centrale Montemartini. Ik heb het artikel aangepast. Joris (overleg) 4 jun 2014 19:03 (CEST)
Hij is niet te bezichtigen, hij is in het archief/magazijn. Vanwaar je grote kennis over de Romeinse oudheid overigens?  RCSmit 5 jun 2014 07:16 (CEST)
Dat is pure interesse, het oude Rome heeft me altijd enorm gefascineerd. Ik heb de pagina weer aangepast. Ik zag toevallig op Twitter waar jij werkt, grappig want ik ga daar in de zomer met mijn gezin naar toe. Joris (overleg) 5 jun 2014 09:21 (CEST)