Overleg:Toyota Corolla E10

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Allereerst goed dat er wat meer geschreven wordt over de Toyota Corolla! Het algemene artikel is wel erg mager voor de meest verkochte auto ter wereld. Ik was al bezig met het uitbreiden van dat artikel met stukjes over de verschillende generaties. Die voor de E10 hoeft al niet meer zie ik ;-)

Volgens mij staan er nog wel een paar onjuistheden in dit artikel. Allereerst is de titel volgens mij niet helemaal juist. AE101 is de modelcode die uitsluitend op de E10 met 4AFE-motor sloeg. De 4EFE Corolla heette EE101 en de Diesel (2C) CE100. Ik stel daarom voor de naam te veranderen in Toyota Corolla E10/E100. De E100 heb ik erbijgezet omdat in het buitenland (zie de Duitse en Engelse Wikipedia) er steeds een extra 0 achter geplakt wordt.

Andere zaken die volgens mij niet helemaal kloppen:
- Dat de E10 een populair model was is een beetje subjectief. ALs je kijkt naar de verkoopcijfers door de jaren heen, dan was de E8 een verkoopklapper en nam het aantal verkopen sindsdien langzaam af.
- De XLi was niet het instapmodel, er zat nog een model onder die "Friend" of "Spirit" heette. - Wat jij de GLi noemt moet zijn de GXi
- En alhoewel de GTSi geen speciale motor had, werd hij toch als speciaal sportmodel verkocht, en mag wat mij betreft ook best zo genoemd worden.
- Dat de Liftback zeldzaam is klopt, maar de Sedan en Stationwagon zie ik toch nog regelmatig rijden. Ok, niet zo vaak als de Hatchback.
- Het vermogen van de 1.3 groeide niet na de facelift, maar nam juist af (zoals je ook verderop schrijft)
- Er gaat iets niet helemaal goed met de foto. Ik zal kijken of ik dat kan verhelpen, anders doneer ik zelf wel een foto van m'n eigen E10 aan Commons.

Ik neem vast de vrijheid eea aan te passen, met de naamswijziging zal ik nog even wachten. Dedertiende 18 feb 2009 20:42 (CET)[reageer]