Overleg:Tweakers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Tweakers.net, wel of niet[brontekst bewerken]

Op verschillende plekken op Wikipedia is een discussie ontstaan of een website als Tweakers.net wel of geen eigen lemma verdient. (Zie onder andere de discussie op Wikipedia:Te verwijderen pagina's).

Nu is Tweakers.net een van de meest populaire sites voor computerliefhebbers, die enigszins vergelijkbaar is met andere sites als bijvoorbeeld Slashdot. Naar mijn mening moet dit artikel dus ook zeker behouden blijven, zij het onder bepaalde voorwaarden:

  • Het artikel moet objectief zijn.
  • Het artikel moet niet té specifiek worden (geen lijsten met welke fora er allemaal zijn, geen uitgebreide kopieën uit de FAQ's).

Zolang aan deze voorwaarden wordt voldaan lijkt me dat er niets aan de hand is en dat deze pagina niet verwijderd hoeft te worden. Het lijkt me echter wel goed dat ook andere mensen (niet-Tweakers) even goed kijken naar de tekst en of deze voldoet aan de NPOV. --Elnino 21 sep 2004 00:07 (CEST)

Prima, maar het is beter dat de zandbak link even blijft bestaan tot de rust is teruggekomen. Michiel1972 21 sep 2004 00:37 (CEST)
Dit vanwege de link& bezoekers van : http://www.tweakers.net/nieuws/34331 - Michiel1972 21 sep 2004 00:39 (CEST)

Ik denk ook dat het artikel moet blijven bestaan, mede omdat GoTTen voor sommige mensen een half werkwoord geworden is. Problemen met je pc -> dan moet je even Gotten: eerst via de GoT search kijken, dan in de FAQ en desnoods een nieuw topic openenen.

Mits neutraal geschreven ben ik van mening dat Tweakers zeker een lemma verdient. Känsterle 21 sep 2004 08:55 (CEST)
Een neutraal artikel over een belangrijke veelgebruikte website zoals deze kan zeker wel. Wae®thtm©2004 21 sep 2004 08:58 (CEST)

Goed voorbeeld[brontekst bewerken]

Als ik de anonieme wijzigingen zo bekijk is deze pagina een goed voorbeeld van hoe anonieme gebruikers een goede bijdrage kunnen leveren, het tweakers effect ????? Wae®thtm©2004 21 sep 2004 12:08 (CEST)

Nieuwe discussie[brontekst bewerken]

Misschien is het slim om toch wat uitgebreider in te gaan op de community van Got. Als je het artikel zo leest zou je bijna geneigd zijn om te denken dat de site redelijk klein is. Verder zijn er veel nieuwe features op de site, die ook nog niet in het artikel zijn opgenomen. De grote aantallen (zeer) proffesionele gebruikers, pricewatch en productrevieuw zie ik dus niet echt terug :).

En ik kan hier geen nieuw kopje voor maken somehow, iemand? :D

Kopje aangemaakt. (overleg teruggeplaatst door hardscarf omdat het een vraag betreft die toch wel beantwoord mag worden mijns inziens) Als iemand iets wil schrijven over de features en de community, ga je gang; maar het moet wel encyclopedisch zijn. Zaken die op elk forum aan de orde komen hoeven dus niet te worden vermeld. --hardscarf 27 mei 2006 17:33 (CEST)

Nietzeggende zin[brontekst bewerken]

Over het Playstation forum staat er "Hierdoor is er een discussie ontstaan op het forum, waarin diverse standpunten worden ingenomen." Dit is een nogal niets-zeggende zin. In elke discussie worden diverse standpunten ingenomen, anders ben je het eens en heb je geen discussie. Wat mij betreft of schrappen of verduidelijken waar de controverse over ging.

Mijn bijdrage?[brontekst bewerken]

Ik had erbij gezet dat tweakers.net was verhuisd van datacenter, en de redenen. Past dit niet bij wikipedia of wat?

Puntjes op de i[brontekst bewerken]

Ik heb even gauw een fout verbeterd. Er stond eerst to nu staat er tot.

Geschiedenis ontbreekt[brontekst bewerken]

Hallo, ik erg geinteresseerd in de geschiedenis van Tweakers, hoe het gegroeid is en wat er in het begin stadium gebeurde (ik neem aan alleen regelmatig nieuws van de oprichters, een soort techblog?). Waarom is tweakers zo groot geworden en wanneer groeide tweakers..

Misschien weet iemand dit, lijkt me een mooie toevoeging aan de pagina, hoop dat iemand dit leest die al lang meedraait op tweakers!

  • Hoi, toevallig zit ik net aantal artikelen uit 2008 te lezen over de geschiedenis van Tweakers.net! Hieronder twee linkjes.

http://tweakers.net/archieven/cat/1/reviews/?keyword=tweakers.net%2010%20jaar&dateStart=01-01-1999&dateEnd=17-07-2011 http://tweakers.net/reviews/991/1/de-geschiedenis-van-tweakers-punt-net-ontstaan-en-hobbyfase-pagina-1.html Misschien is het wel een idé om een soort samenvatting hierover te maken. Kevin-Nobel (overleg) 16 jul 2011 00:23 (CEST)

moederbedrijf[brontekst bewerken]

VNU is tegenwoordig VNU Vacature Media. Wij zitten samen in het pand in Amsterdam aan de Mt. Lincolnweg 40, maar zijn separate bedrijven. Ons moederbedrijf is De Persgroep Nederland BV. En ja, woensdag is patatdag. ;-)