Overleg:Union Namur

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Overleg:UR Namen FLV)
  • Opgericht : 1905.
    • S.H. : dit was een van mijn grote vraagtekens toen ik het artikel maakte. Ik zag ook vaak 1905, maar of het echt officieel volgens de KBVB boeken correct is kon ik nergens echt nagaan.
    • 1 probleem: is dit de oprichting van echt dezelfde vereniging, of van een "voorloper" ervan ? Met bv Club Brugge is dit hetzelfde probleem, en ook met de Gentse clubs bv. De KBVB heeft bijvoorbeeld de stamnummers (matricules) toegekend in 1926 +/- volgorde waarop de clubs waren opgericht of aangesloten; weliswaar met foutjes.
    • Zie bijvoorbeeld http://users.skynet.be/pluto/Textbelgium/Teams.html , dan zie je dat de effectieve aansluiting van de definitieve club in 1921 gebeurde; hetzelfde jaartal als bijvoorbeeld de clubs net erboven of net eronder (met dus een matricule die dicht in de buurt ligt). In Namen pakken ze graag uit met het jaar 1905, dat weet ik, maar de vraag is of deze eerste club echt de "zelfde" club was, en deze vereniging dus in duidelijk lijn tot Namur Sports is geëvolueerd; of eigenlijk een andere club... Tot dusver is het me nergens duidelijk geworden eigenlijk, tussen de warboel aan clubjes uit die tijd.
    • Hetzelfde fenomeen merk je bijvoorbeeld in La Louvière (matricule 93), er waren wel enkele clubs de jaren voordien, en veel mensen zullen in het echte RAA Louviéroise terecht gekomen zijn; maar de echte vereniging ontstond bv in 1912/13, ook bij SK Roeselare, Poperinge, en veel andere clubs waar je het woordje "refounded", "dissolved", etc... tegenkomt merk je zoiets. Eigenlijk zou het ideaal zijn als er ergens een echt goed, correct en uitgebreide geschiedenis van UR Namur beschikbaar is online, om zo'n zaken correct na te gaan ? --LimoWreck 19 jun 2006 19:03 (CEST)[reageer]