Overleg:Ukiyo-e

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De wikilinks die gemaakt zijn lijken me niet bepaald relevant. Landsschapschilderingen bijvoorbeeld, of houtsnede-druk... Verwijderen?

Wel relevante wikilinks[brontekst bewerken]

Voor ukiyo-i zijn landschapsschilderingen en houtsnede-druk wel relevant. Uitermate zelfs. Het is vergelijkbaar met stillevens niet relevant vinden voor de Nederlandse schilderkunst of olieverf niet relevant vinden voor Van Gogh.

eufemistische amusementsgebieden[brontekst bewerken]

Voorstel: (eufemistisch) verwijderen. Nu ik er nog eens over nadenk, de amusementsgebieden zijn niet eufemistisch. Ze waren amusementsgebieden. Voor de hele bevolking waren deze gebieden erg belangrijk. Er waren 2 soorten theater, er werd in de nieuwste mode rondgelopen om te flaneren, er waren huizen met geisha's (onvergelijkbaar met de Wallen; je kwam er niet zomaar bij die huizen in, sommige geisha's waren zeer exclusief, een groot deel van het vak bestond uit liefdesbrieven beantwoorden, theeceremonies e.d. Ze stonden in goed aanzien). Het was werkelijk de amusements plek voor de stedelingen, dus eufemistisch mag weg.

Sinds de jaren 30 van de 17e eeuw was Japan volledig van de rest van de wereld afgesloten. Pas in 1862 werd dit isolement doorbroken en vonden de prenten hun weg naar Europa.