Overleg:Veritaserum

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Opmerkingen[brontekst bewerken]

Ik kan me natuurlijk vergissen, maar duurde het niet 1 maancyclus om het te laten rijpen? In boek 5 vraagt Omber namelijk om meer, maar het duurt dan minimaal een maand. Volgens mij zegt Perkamentus aan het einde ook dat de Veritaserum die aan Omber gegeven is, nep is. Gr, Bart

Oei, dat zou kunnen. We kijken de boeken er nog es op na. Bedankt! Groet eVe Roept u maar! 12 jan 2009 10:09 (CET)

Latijn[brontekst bewerken]

"Veritaserum" is geen Latijn voor waarheid, maar voor waarheidsserum. Veritas (of in dit geval, wegens grammatica, Verita) is het deel dat op waarheid slaat.

Kan iemand dit veranderen? Ik zou het zelf best willen doen, maar heb erg weinig ervaring met Wikipedia en heb weinig behoefte om per ongeluk (een deel van) het artikel te verwijderen omdat ik geen idee heb wat ik aan het doen ben. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 195.240.179.196 (overleg · bijdragen)

Ik heb uw wijzigingen doorgevoerd, hoewel ik verder geen kennis van het Latijn heb ben ik van uw opmerking uitgegaan. U mag in het vervolg best proberen om het zelf aan te passen. Foutjes kunnen makkelijk worden hersteld en het maken ervan doet iedereen weleens. Ik zal een zogenaamd sjabloon op uw persoonlijke overlegpagina plaatsen met tips die u kunt gebruiken bij het wijzigingen van artikelen op Wikipedia. Met vriendelijke groet, Velocitas(↑) 20 mrt 2012 01:17 (CET)