Overleg:Vink (vogel)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

vgl. Sijs, Goudvink, Boomklever

Dick Bos 7 apr 2004 15:16 (CEST)[reageer]


Officiele naam van Vink is Vink. Daaromliever geen onzin over boekvink! Piet. Smulders, via computer van mijn broer.

De officiële naam is inderdaad "Vink", en daarom is de titel van het artikel ook "Vink". Maar "Boekvink" is ook een veelgebruikte naam, en zeker geen onzin! De Klauw 4 mei 2006 11:41 (CEST)[reageer]

Wijziging paginanaam[brontekst bewerken]

Ik maak ernstig bezwaar tegen de wijziging van de paginanaam van Vink in Vink (zangvogel). De twee andere op de dp gegeven verwijzingen, nl. naar een meneer Vink (die gewoon onder z'n eigen naam in Wikipedia kan als dat moet) en het vinkje (een vinkje is geen vink) rechtvaardigen deze wijziging beslist niet.

Dick Bos 27 mrt 2008 22:48 (CET)[reageer]

Uitgevoerd Uitgevoerd - Josq 28 mrt 2008 14:46 (CET)[reageer]
Kennelijk heeft iemand anders de wijziging waartegen Dick Bos bezwaarmaakte toch doorgevoerd, ondanks accordering door Josq. Bob.v.R 29 jun 2008 23:28 (CEST)[reageer]

Indeling artikel[brontekst bewerken]

De vinkeniers lijken soms het gehele artikel enigszins over te nemen. Dat lijkt me onevenredig veel aandacht. Een vink is meer dan een kooivogel! Ik stel voor dat we zaken die te maken hebben met het in gevangenschap houden van deze prachtige wilde vogel, tot de betreffende paragraaf beperken. Ik heb dus alle verwijzingen naar de vinkensport buiten de betreffende paragraaf opgeruimd.

Dick Bos 8 feb 2009 01:09 (CET)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Vink (vogel). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 13 sep 2017 12:19 (CEST)[reageer]