Overleg:Vinkachtigen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Deze text heeft fouten. De europese kanarie is waarschijnlijk de kanarie. In de eerste alinea is sprake van twee geslachten; er zijn er duidelijk VEEL meer. GerardM 7 mrt 2004 21:13 (CET)

De Europese kanarie is een wilde soort die in heel Europa bezuiden Zweden voorkomt. De twee geslachten waar het over gaat is mannetje en vrouwtje.Jcwf 7 mrt 2004 21:22 (CET)


Dag,
Wie kan mij zeggen waarop de hier weergegeven tekst is gebaseerd? Ik kan de hier gehanteerde "systematiek" nergens vinden.
Wel de opdeling in drie subfamilies:

  • Echte vinken (Fringillinae)

(3 soorten) (Gewone) Vink - Fringilla coelebs, Keep – Fringilla montifringilla en Blauwe vink - Fringilla teydea

  • Distelvinkachtigen (Carduelinae)

(127 soorten)

  • Hawaiivinken (Drepanidinae)

(29 endemen op Hawaii)

(volgens)

  • Christopher Perrins (red.) – Geïllustreerde Encyclopedie van de Vogels (Weert 1991)

zie ook en.wikipedia die alleen de twee eerste subfamilies noemt.
en de duitse, die nog een vierde subfam noemt: Euphoniinae met genus Euphonia en genus Chlorophonia, die ik nu even niet thuis kan brengen omdat ik Perrins even niet bij de hand heb. Maar ik zie dat ze in

  • Michael Walters - Complete checklist Vogels van de Wereld (Baarn 1997)

tot de familie der Tangaren (Thraupidae) worden gerekend.

Wat mij betreft gaan we (voorlopig, tot er iemand komt die er meer sjoege van heeft) op de lijn van Perrins zitten (zitten we ook netjes tussen de Engelse en de Duitse in!).
Graag reactie!
Dick Bos 10 apr 2004 18:00 (CEST)

Ik heb meer verstand van verzekeringen heet het dan.. Nu goed. Perrins is ongetwijfelt gedateerd om voor alle vogels te gebruiken. Er zijn regelmatig gezaghebbende publicaties mbt taxonomie. Wat je echter wil is dat we DIE bijhouden. Dit is een typisch voordeel van een digitale internet encyclopedie dat je dat KUNT doen.
Praktisch heb ik tot nu toe de en:wikipedia gevolgd wetende dat zij met een statische bron werken. GerardM 14 apr 2004 14:27 (CEST)