Overleg:Vlaamse Gebarentaal

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Anoniem, ongedateerd Behoort Nederlandse gebarentaal tot dezelfde familie als de Vlaamse? Ik betwijfel het ergens... Alhoewel, elke taal beinvloedt de andere, dus kan je natuurlijk alles als 1 grote familie zien. Gesproken talen vast ook, met wijdversprijde aa - oe - i klanken.

Hoezo "voor alle duidelijkheid"[brontekst bewerken]

De zin:

Voor alle duidelijkheid dus: Vlaamse Gebarentaal, de gebarentaal die gebruikt wordt binnen de Vlaamse Dovengemeenschap, is niet beperkt, is niet universeel, is ook niet een soort "Nederlands maar dan in gebaren". Vlaamse Gebarentaal (of VGT) is een volwaardige, zelfstandige taal met een eigen lexicon (of gebarenschat)

- is nog altijd niet zo duidelijk. Wat is er bedoeld met niet beperkt en tegelijk niet universeel? Ik zoek in de geschiedenis de auteur, hopelijk is die nog actief op Wikipedia. Klopt het dat er bedoeld is: niet beperkt tot Vlaanderen, maar ook niet universeel, want beperkt tot de Nederlandssprekende taalgemeenschap? --Dartelaar [schrijf me!] 12 mei 2007 16:48 (CEST)[reageer]

Vlaams Gebarentaal, volgorde artikels[brontekst bewerken]

Daar de pagina handelt over Vlaamse Gebarentaal is het logischer om info over andere Gebarentalen onderaan te plaatsen en de voorkeur te geven om gerelateerde onderwerpen op de voorgrond te plaatsen.--Geert 13 okt 2007 23:24 (CEST)[reageer]

zinsconstructie[brontekst bewerken]

  • Het kan dat ik het verkeerd zie maar er lijkt me iets niet juist met de volgende zin
    Tot voor kort werd wel eens beweerd dat er in Vlaanderen niet één gebarentaal was, maar wel een aantal dialecten en dat een Antwerpse dove een dove persoon uit West-Vlaanderen niet eens zou kunnen verstaan. Dat klopt echter niet.

Ik denk dat deze anders kan, --Geert 15 okt 2007 23:23 (CEST)[reageer]