Overleg:Vrijschrift.org

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Natuurlijk moet er geen reclame zijn, maar uit de grond van mijn hart kan ik stellen dat bijv. uitlatingen van Rocard wel degelijk van invloed zijn geweest. Bedenk dat Vrijschrift jarenlang mijn one man show was en pas later flink gesteund werd met inbreng van anderen. Gewoon objectieve info dus. Als je ergens over wil struikelen, doe dat dan over de term "niet eigendomsmatig", "non proprietary", want dat is een onzinnige kreet. Komt uit keuken RMS maar slaat nergens op aangezien slechts publiek domein-werken deze eigenschap hebben. Vrije leermiddelen en software zijn wel degelijk "proprietary". Voorlopig is doelstelling volgens http://www.vrijschrift.org:

"Stichting Vrijschrift.org wil dat zaken met het karakter van vrije informatie - zoals vrije software, vrije leermiddelen en literatuur uit het publieke domein - een vaste plaats krijgen binnen onze samenleving zodat het iedereen kan dienen. Vrijschrift is internationaal georienteerd en actief (het internet vervaagt immers grenzen). Zo vertegenwoordigen wij de FFII in Nederland, zijn verbonden met FSF-Europe, huisvesten het Nederlandse vertaalproject en zijn verantwoordelijk voor Project Gutenberg EU. Door een drempelloze toegang kan iedereen helpen de doelen te bereiken (lees dit vooral als een uitnodiging). Wij vinden dat auteurs- en patentrecht teruggebracht moet worden tot gezonde proporties en zetten ons in tegen het misbruik ervan."

ps. Wikipedia is dus ook proprietary (!!!) WiebeVanDerWorp 27 jan 2006 12:34 (CET)[reageer]

Andre Engels vindt de inhoud van Vrijschrift een 'reclamepraatje'. Ik zie niet in wat het met reclame of praatjes van doen heeft. Is een stuk over de doelstellingen van een ideële stichting niet welkom op de wikipedia?? --Reinouts 12 apr 2004 12:41 (CEST)[reageer]

Een stuk over de doelstellingen is ok. Maar dan wel een stuk dat neutraal de doelstellingen uitlegt. En niet een stuk dat overduidelijk bedoeld is de lezer van de juistheid van die doelstellingen te overtuigen. - André Engels 12 apr 2004 13:22 (CEST)[reageer]

Verwijzing naar Wikiwijs[brontekst bewerken]

Ik heb de volgende zin verwijderd ([1]):

"Na vele jaren is Wikiwijs het meest tastbare resultaat van alle inspanningen."

Deze zin suggereert dat Vrijschrift verantwoordelijk was voor het ontstaan van Wikiwijs. Ik zie geen bronvermelding, en zonder dat lijkt het vooral een Vrijschrift-POV. Vrijschrift zal best invloed hebben gehad in Den Haag, maar dat mag dan wat explicieter gemaakt worden.

Galwaygirl 20 mei 2009 14:34 (CEST)[reageer]