Overleg:Weidevogel

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De onderdelen oorspronkelijk biotoop, gedrag, en bescherming mogen nog wel eens goed bekeken worden! Piet.smulders 23 mrt 2006 12:50 (CET)[reageer]

Beveiliging[brontekst bewerken]

Een blik op de bewerkingsgeschiedenis leert dat in de afgelopen tijd weer de oude vertrouwde kievitseierenrapers-POV wordt geplaatst in dit artikel. Wikipedia is een neutrale encyclopedie, dus er is geen plaats voor ongefundeerde zaken. De stelling dat eieren rapen de stand geen goed doet, heb ik weer in het artikel geplaatst omdat deze zin er al van oudsher in staat. Bronnen om de onjuistheid hiervan aan te tonen, zijn op deze overlegpagina meer dan welkom zodat we de inhoud kunnen heroverwegen. Zomaar een stuk tekst verwijderen wordt gezien als vandalisme en is daarom niet toegestaan.

Vriendelijke groeten, Erik'80 · 18 aug 2009 16:03 (CEST)[reageer]

onderwerp weidevogel heeft revisie nodig[brontekst bewerken]

De hele sectie weidevogel dient nodig te worden nagekeken en aangepast. Er staan onjuiste feiten in en opmerkingen dat "vluchtheuvels een succes zijn gebleken" zijn echt kwalijk. Het is niet bewezen. Kan iemand uitleggen hoe een kuiken weet waar hij moet zijn als er gemaaid wordt? Of heeft iemand weleens boven een terrein gevlogen met vluchtheuvels en jezelf dan in de plaats van een roofvogel verplaatst. het is net een opgedekte tafel. Daarnaast vind je deze heuvels op zeer intensief land: de grasgroei is zo zwaar en sterk dat daar komt geen kuiken door heen komt. Dan nog de onderlinge stress als meerdere families zich al in zo een strook zouden begeven. Strokenbeheer is een bedenksel zonder dat er ooit iemand echt over nagedacht heeft.

gebruiker: limosalimosa