Overleg:Wereldkampioenschap voetbal 2018

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Roulatie Systeem[bewerken]

Volgens het roulatie systeem van de FIFA is Afrika weer aan de beurt in 2018. Deze tekst is volgens mij onjuist. Afrika komt in 2010 al aan de beurt, dus kan Afrika in 2018 niet nogmaals aan de beurt zijn. Onzin tekst of mis ik een quote? De Engelse wiki spreekt over Noord-Amerika als de roulatie gehanteerd blijft en als Zuid- en Noord-Amerika als 1 continent gezien worden, dan is Azië aan de beurt. McSmit 12 jun 2007 00:14 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 7 externe link(s) gewijzigd op Wereldkampioenschap voetbal 2018. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 5 okt 2017 06:40 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Wereldkampioenschap voetbal 2018. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 18 nov 2017 09:16 (CET)

Scheidsrechters[bewerken]

Kan iemand misschien nog even bijwerken welke scheidsrechters er allemaal aanwezig zijn op het toernooi? Want die 35 voorgeselecteerde zijn er volgens mij toch een aantal afgevallen. ARVER (overleg) 15 jun 2018 19:29 (CEST)

Ik heb nog assistent scheidsrechter Range uit team Gassama weggehaald. Hij is ook niet actief wegens het aannemen van 600 dollar eerder op een toernooi

Tijden[bewerken]

Waarom niet gewoon de NL tijden aangeven bij de wedstrijden?

Rob

  • Er leven ook Nederlandstaligen buiten Nederland (o.a. Suriname). Deze zitten in een andere tijdszone. Het is dus objectiever om gewoon de werkelijke tijden aan te geven in de eigen tijdzone. EBFS (overleg) 16 jun 2018 07:34 (CEST)

Alfred Finnbogason[bewerken]

Bij de wedstrijd Argentinië - IJsland in groep D is in de bewerkingsgeschiedenis meerdere keren een bijdrage teruggedraaid bij het doelpunt van Alfred Finnbogason (deze naam even op de Nederlandse manier geschreven), nu heb ik wéér de voornaam weggehaald maar ik snap niet waarom dit elke keer moet worden teruggedraaid door sommige gebruikers? Het is toch een standaardregel om alleen de achternamen te vermelden van de voetballers, of is mij een uitzondering over de namen van IJslandse spelers ontgaan? -Antu vcs-normal.svg STEF · OVERLEG » 17 jun 2018 19:09 (CEST)

Ik had bij collega Brimz de vraag ook al gesteld op de overlegpagina. Met een duidelijk antwoord. Om heel simpel te zeggen: in IJsland kennen ze in het algemeen geen voor- en achternamen. Vandaar dat Alfreð Finnbogason voluit geschreven word. ARVER (overleg) 17 jun 2018 19:25 (CEST)
Terwijl we hier in het artikel over het EK voetbal 2016 (groep F) juist wél alleen de achternamen van de IJslandse doelpuntenmakers hebben vernoemd, met uitzondering van sommige namen waar een voorletter voor staat. Dan zou dat artikel dus ook aangepast moeten worden lijkt mij? -Antu vcs-normal.svg STEF · OVERLEG » 17 jun 2018 20:43 (CEST)
Ik kan er ook niks aan doen :-) Die gekke IJslanders hebben nu eenmaal een ander idee over naamgeving dan wij gewend zijn. We hebben hier afgesproken dat we op de Nederlandstalige Wikipedia de IJslandse naamgeving respecteren. Als we dat anders willen, moeten we daarover overleggen en dat Wikibreed toepassen. Groet, Brimz (overleg) 17 jun 2018 20:45 (CEST)

Beveiliging[bewerken]

Omdat het weer is teruggedraaid, heb ik op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Beveiligen een verzoek ingediend om dit artikel voor 24 uur volledig dicht te gooien. Eerst moet iedereen het mee eens zijn wat de schrijfwijze word. Het is vervelend dat de actuele informatie niet meer ingevuld kan worden, maar een grote ramp is dat ook weer niet. Het is helemaal niet erg als het wat later gebeurd. Maar een edit-war moeten we niet hebben en die is nu wel gaande. Dus eerst moet iedereen met de neus dezelfde kant opstaan voordat er weer verder aan het artikel bewerkt kan worden. ARVER (overleg) 18 jun 2018 07:46 (CEST)

DT voor Marokko in groep B klopt niet[bewerken]

Marokko heeft geen drie, maar vier doelpunten tegen gehad. Het doelpuntensaldo is niet -1, maar -2

Nuttig?[bewerken]

In de achtste finales speelde 9 Europese landen, ten opzichte van 4 jaar geleden is dat met 3 landen gestegen. Er speelde 4 Zuid-Amerikanen, 4 jaar geleden speelde er 5 Zuid-Amerikanen. Er speelde 1 Noord-Amerikaans land (in 2014 waren dat er 3) en 1 Aziatisch land (in 2014 was er geen enkel Aziatisch land). Geen enkel Afrikaans team kwalificeerde zich voor de achtste finales. In 2014 waren er 2 Afrikaanse landen. Chili, Nederland, Costa Rica, Griekenland, Nigeria, Duitsland, Algerije en de Verenigde Staten lieten hun plaatsen innemen door Portugal, Rusland, Spanje, Denemarken, Kroatië, Japan, Zweden en Engeland

Deze opmerking werd toegevoegd, maar ik vraag mij eerlijk gezegd af of dit toegevoegde waarde heeft. Vergelijken met andere toernooi is m.i. niet passend. Want waarom vergelijken we dan niet met 8 jaar geleden? Als mensen willen weten wie er vier jaar geleden meededen kunnen ze gemakkelijk naar het toernooi van 2014 navigeren. Hoor graag hoe mensen hierover denken, voordat ik het (eventueel) verwijder? Daka (overleg) 4 jul 2018 23:09 (CEST)

Dit is simpelweg fancruft. Leuk voor een website dat over voetbal gaat maar hoort niet in een encyclopedie. ARVER (overleg) 5 jul 2018 07:42 (CEST)
Ik vind het als statistiekje wel interessant, en zou bijvoorbeeld goed in een tabel geplaatst kunnen worden op het hoofdartikel Wereldkampioenschap voetbal. Maar zoals het op deze manier gepresenteerd wordt, niet.  •   Rodejong   ✉️ 👀 → 🕘  5 jul 2018 13:37 (CEST)
Ik vind de statistiek ook wel interessant inderdaad, ik zal de schrijver eerst attenderen op dit overleg. Daka (overleg) 5 jul 2018 16:55 (CEST)

Tham Luang[bewerken]

Is de uitnodiging door Infantino aan de jongens die in de Thaise grot vastzaten vermeldenswaardig? FredTC (overleg) 11 jul 2018 09:15 (CEST)

Grote Fout[bewerken]

Hoi. Ik heb een zware fout gemaakt op deze pagina, mijn Excuus ervoor!! Ik wou graag die Rankschikking op deze pagina maken. Dat is fout gegaan

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Wereldkampioenschap voetbal 2018. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 10 apr 2019 01:11 (CEST)